Zalău:Proprietarii de vile poluează aerul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calitatea aerului devine "rea" în special în weekend şi seara după ora 18.00
Calitatea aerului devine "rea" în special în weekend şi seara după ora 18.00

Panoul din centrul Zalăului, care afişează indicatorii de calitate a aerului măsuraţi de staţia automată din Dumbrava, indica astăzi, la prânz, o calitate „proastă” a aerului din oraş, ca urmare a unei poluări cu pulberi fine.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj, Dana Noje, este vorba despre pulberile provenite din coşurile de evacuare a fumului produs de centralele pe lemne ale vilelor din Dealul Morii, situate în imediata vecinătate a staţiei. Purtătorul de cuvânt susţine că fumul provenit de la vilele din zonă intră direct în receptorul staţiei automate, şi asta din cauza coşurilor de evacuare, care au o înălţime prea mică. "În momentul în care am decis amplasarea staţiei automate acolo, în curtea staţiei meteo, în zona respectivă nu era nicio vilă. Staţia a fost pusă acolo pentru a măsura influenţa poluării industriale asupra oraşului, dar în actualele condiţii numai poluarea industrială nu o mai măsoară“, explică purtătorul de cuvânt al APM.


Dana Noje spune că astfel de pulberi sunt emise în aer în toate zonele oraşului în care există centrale pe lemne sau alţi combustibili solizi. Influenţa lor se resimte, în aer, cel mai acut în weekend, când toată lumea este acasă, şi seara după ora 18.00. Purtătorul de cuvânt al APM susţine, însă, că asta nu reprezintă, însă, un pericol pentru sănătatea populaţiei. "Este exact ca şi la ţară, unde lumea se încălzeşte cu lemn dintotdeauna", spune ea.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite