Vrei să refaci faţada blocului sau a casei în care stai? Vezi ce facilităţi îţi oferă statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De cinci ori au fost chemaţi pompierii anul acesta pentru a îndepăta bucăţile de tencuială care ameninţau să cadă pe trecători
De cinci ori au fost chemaţi pompierii anul acesta pentru a îndepăta bucăţile de tencuială care ameninţau să cadă pe trecători

Guvernul a aprobat ieri normele de aplicare a Legii nr.153/2011, prin care proprietarii imobilelor care, prin gradul avansat de degradare a faţadelor, reprezintă un pericol pentru populaţie, sunt obligaţi să le renoveze. Normele prevăd şi facilităţi pentru cei care derulează astfel de lucrări, cum ar fi posibilitatea de contractare a unor credite cu dobândă subvenţionată.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, proprietari vor putea accesa credite cu dobânzi subvenţionate şi garantate 100 la sută de către stat, pe o durată de cinci ani. Beneficiarul lucrăii tebuie să asigure 10 la sută din valoarea lucrărilor de intervenţie, restul de  90 la sută asigurndu-se din credite bancare, cu garanţie guvernamentală şi cu dobândă subvenţionată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Perioada de rambursare a creditului este de maxim cinci ani de la data recepţiei, iar creditul poate fi contractat atât de către asociaţiile de proprietari (prin hotărârea a minimum 90% din membrii asociaţiei de proprietari) cât şi de proprietarii de locuinţe unifamiliale.

În acest moment, Primăria Municipiului Zalău lucrează la inventarierea tuturor imobilelor din Zalău care au nevoie de astfel de lucrări. În maxim trei luni va trimite somaţii tuturor zălăuanilor în cauză, care vor avea la dispoziţie 12 luni să refacă faţadele blocurilor sau caselor în care locuiesc. În caz contrar, ei riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei. 
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite