Vrei să ajungi director de şcoală sau inspector şcolar? Află ce trebuie să faci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, alături de inspectorul Laura Galvacsy
Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, alături de inspectorul Laura Galvacsy

Începând cu acest an, la concursurile pentru ocuparea posturilor de conducere din învăţământul preuniversitar se vor putea prezenta doar cadrele didactice acceptate în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. Înscrierea la selecţia pentru acest corp se face online, până în 5 martie.

Potrivit inspectorului şcolar general Ioan Abrudan, începând din acest an, nu vor putea participa la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director, director adjunct, inspector şcolar şi orice altă funcţie de conducere din învăţământul preuniversitar decât acei dascăli care vor face dovada că fac parte din Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. Pentru asta, ei trebuie să se înscrie într-un registru al experţilor, iar pentru asta are loc acum procesul de selecţie online a candidaţilor.

Mai exact, până în 5 martie, cei care vizează un astfel de post în viitor, trebuie să completeze un formular de selecţie online (detalii pe www.isjsalaj.ro). În 6 martie, pe site-ul Inspectorautlui Şcolar va fi afişată lista candidaţilor admişi după selecţia online. În perioada 7 - 12 martie, cei admişi după selecţia online trebuie să-şi depună dosarele cu portofoliile la Insepctoratul Şcolar. Este vorba despre portofolii din care să rezulte că au absolvit programe de formare în management educaţional, că s-au implicat în diverse proiecte şi alte elemente care le pot aduce puncte. Portofoliile vor fi evaluate de Inspectoratul Şcolar - în cazul celor care vizează un post de director, respectiv de Ministerul Educaţiei, pentru cei care sunt interesaţi de funcţiile de inspector. Perioada stabilită pentru evaluare este 15 - 28 martie. În 29 martie vor fi afişate listele cu candidaţii în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut (se consideră promovat candidatul care obţine la evaluare cel puţin 70 din totalul de 100 de puncte posibile). În zilele de 12 şi 13 aprilie Inspectoratul Şcolar va întocmi listele cu candidaţii propuşi spre a fi incluşi în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional, urmând ca lista să fie confirmată şi printr-un ordin de ministru.

Numai titularii pot participa la selecţie

Potrivit lui Abrudan, pot participa la acest proces de selecţie cadrele didactice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au acumulat 60 de credite în management educaţional, sunt titulare, au cel puţin gradul didactic II, au obţinut calificativul FB în ultimii patru ani, nu au fost sancţionate în ultimul an şi nu le-a fost interzis dreptul de a ocupa o astfel de funcţie printr-o hotărâre penală.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite