Volksbank Zalău, din nou învinsă în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi 12 zălăuani au câştigat procesul pentru restituirea unor comisioane şi de penalizare încasate ilegal de bancă, cu dobânzile aferente. Judecătoria Zalău a decis ca Volksbank să restituie celor 12 clienţi, constituiţi ca părţi civile într-un proces deschis de Protecţia Consumatorului Sălaj, sumele încasate până acum cu titlul de penalizare şi comision de risc.

 După primii 27 de clienţi ai Volksbank care au câştigat, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Sălaj, emisă înainte de Paşti, restituirea sumelor încasate ilegal de bancă, alţi 12 ar putea beneficia acum de acelaşi drept. Este vorba despre clienţii care s-au constituit parte civilă într-un al doilea proces deschis de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) la Judecătoria Zalău, în urma unui proces verbal de constatare a clauzelor contractuale abuzive, încheiat anul trecut în baza Legii 193/2000.

Potrivit comisarului şef al CJPC, Claudiu Silaghi, decizia instanţei a fost comunicată vineri, 17 iunie, şi prevede atât restituirea sumelor încasate de bancă cu titul de comision de penalizare şi comision de risc, cu dobânda aferentă de la semnarea convenţiei de credit, până la data pronunţării hotărârii. „Este vorba despre şapte convenţii de credit, cu 12 titulari, pentru care s-a dispus, în plus, şi eliminarea unor clauze de la secţiunea condiţii speciale, în principal a comisionului de risc”, precizează Silaghi.

Contactat telefonic, Mihai Pop, directorul Sucursalei Sălaj a Volksbank România a refuzat să facă vreo declaraţie referitoare la această nouă hotărâre nefavorabilă băncii. „Noi nu putem să comentăm”, a spus el.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare. În primul proces împotriva Volksbank decizia a fost dată în luna ianuarie 2011, ea devenind definitivă şi irevocabilă în aprilie, după ce Tribunalul Sălaj a respins recursul instituţiei bancare. În urma sentinţei de atunci, 27 de clienţi Volksbank, care s-au constituit parte civilă în proces, au primit, de la bancă, sume de câteva mii de euro, diferenţiate în funcţie de valoarea creditului contractat şi de perioada de derulare.

Cifre

30 de procente din valoarea unei rate reprezintă, pentru clienţii băncii, suma încasată ca şi comision de risc

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite