Viceprimar UDMR la Şimleu Silvaniei. Vezi ce viceprimari au mai fost aleşi azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă de constituire la Crasna
Şedinţă de constituire la Crasna

În şapte unităţi administrative din judeţ astăzi au avut loc şedinţele de constituire a consiliilor locale, ocazie cu care s-au ales, prin votul secret al noilor consilieri locali aleşi în 10 iunie, şi viceprimarii din comunele sau oraşele respective.

Cel mai important astfel de eveniment a avut loc azi la Şimleu Silvaniei, unde primarul Septimiu Ţurcaş va fi secondat în acest mandat de un viceprimar de la UDMR, în persoana lui Berek Stefan. UDMR a mizat, probabil, din start pe această funcţie dat fiind faptul că nu a propus niciun candidat pentru funcţia de primar al oraşului, preferând să negocieze a doua funcţie din primărie.

La Crasna, pe lângă primarul UDMP Pop Emeric, viceprimar va fi tot un udemerist, şi anume Bogya Miklos, ales în funcţie cu unanimitate de voturi. De altfel, UDMR deţine majoritatea în Consiliul Local Crasna, câştigând 12 dintre cele 15 mandate (diferenţa de trei este împărţită de USL, PPMT şi un independent).


Seria viceprimarilor maghiari aleşi astăzi continuă cu cel de la Meseşenii de Jos, Seres Arpad, ales şi el cu unanimitate de voturi, deşi aici structura politică a Consiliului Local este mai puţin omogenă ca la Crasna: şase consilieri sunt de la PSD, trei de la UDMR, doi de la PNL, unul de la PDL şi unul de la PC.

Potrivit biroului de presă al Instituţiei Prefectului, tot astăzi s-au constituit consiliile locale şi la Dragu (viceprimar Aurora Liana Ioana Boca - UNPR), Sânmihaiu Almaşului (viceprimar Călin Dumitru Cozma - USL), Băbeni (viceprimar Ioan Pop - UNPR), Cizer (viceprimar Ioan Pătcaş - PDL).



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite