Vezi aici preţul produselor alimentare în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, preţurile la produsele cerealiere şi la legume şi fructe în Sălaj sunt cu ceva mai mari decât în aproape toate celelalte judeţe. Nu acelaşi lucru este valabil la produsele din carne şi la cele lactate, unde preţurile sunt mai mici decât în alte judeţe, cu câteva excepţii.

Astfel, kilogramul de grâu costă, în Sălaj, între 80 de bani şi un leu, în timp ce în majoritatea celorlalte judeţe preţul variază între 50 de bani şi 80 de bani. Porumbul are acelaşi preţ ca şi grâul, fiind mai ieftin în alte judeţe. Preţul cartofilor variază între 1,5 şi 2 lei, similar cu cel din judeţele limitrofe. Fasolea boabe costă 6-6,5 lei pe kilogram în Sălaj, în timp ce în judeţe ca Mehedinţi sau Hunedoara costă 3-4 lei, iar în majoritatea celorlalte preţul mediu este de 5 lei pe kilogram. Şi ceapa e ceva mai scumpă în Sălaj, preţul fiind de 2-2,5 lei pe kilogram, faţă de aproape toate celelalre judeţe unde această legumă costă 1-1,5 lei pe kilogram. Kilogramul de mere costă 2 lei-2,5 lei pe kilogram, iar perele 6-7 lei. Atât la mere, cât şi la pere, aceste preţuri sunt cele mai mari din ţară. Diferenţa este chiar mare la pere, care costă în toate celelalte judeţe între 65 de bani şi 6 lei.


Carnea de porc în viu costă între 6,5 lei şi 7 lei pe kilogram, în timp ce în judeţe ca Sibiu ea costă între 8 şi 12 lei, iar în Vaslui ajunge până la 10-11 lei. Carnea de vită costă 6-7 lei pe kilogram, preţul fiind unul dintre cele mai mari din ţară.


Laptele costă 2-2,5 lei pe litru, preţ similar cu cel din celelalte judeţe, iar brânzeturile proaspete costă între 9 şi 10 lei pe kilogram, mai puţin decât în aproape toate judeţele. În schimb telemeaua are preţul cel mai mare din ţară: 22 de lei pe kilogram. În celelalte judeţe, preţul acestui produs variază între 8,5 şi 15-17 lei pe kilogram. Ouăle costă 40-50 de bani pe bucată, la fel ca peste tot.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite