Vezi aici cum poţi petrece de 1 Mai în staţiunile din Sălaj. Află care ştranduri se deschid în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandurile de la Şimleu şi Boghiş, băile termale de la Jibou şi tabăra de elevi de la Tusa reprezintă câteva posibile destinaţii pentru sălăjeni de 1 Mai. Preţurile pentru cazare în aceste locuri sunt cuprinse între 20 de lei, în camping, şi 120 de lei în hoteluri de trei stele.

Sălăjenii care nu-şi permit sau nu au timp să petreacă, în această perioadă, câteva zile la mare sau în staţiunile montane pot sărbători 1 Mai şi pe plan local. Turiştii au de ales între ştrandurile de la Şimleu şi Boghiş, băile termale de la Jibou sau tabăra de la Tusa.

Preţuri mici

Deschiderea oficială a Băilor Boghiş va avea loc chiar duminică, de 1 Mai. Potrivit informaţiilor primite de la Cristian Toma, administratorul complexului, preţul unui bilet de intrare va fi de 9 lei pentru adulţi, şi 5 lei pentru copii. „După amiaza, de la ora 17.00, adulţii vor plăti doar cinci lei, iar copiii, trei lei“, spune Toma. O noapte de cazare la hotelul de la Boghiş costă 70 de lei, iar la căsuţe, 80 de lei.

La aproximativ 15 kilometri de Boghiş, turiştii se pot opri şi la Complexul „Broscărie“, de lângă Şimleu. Contra sumei de opt lei (adulţi) sau şase lei (copii) puteţi să vă răcoriţi într-unul din cele două dintre bazine acoperite sau cel cu apă termală, amplasate în exterior. „Cel din urmă va fi deschis doar dacă vremea va fi favorabilă. Turiştii care vor să rămână peste noapte vor trebui să plătească 120 de lei la hotelul complexului sau 60 de lei pentru căsuţe”, explică Gligor Trifan, proprietarul complexului balneo-climateric.

Băi curative la Jibou

Băile curative de la Jibou pot reprezenta o altă opţiune, destinată în special sălăjenilor trecuţi de vârsta a III-a,  pentru petrecerea unui miniconcediu la preţuri rezonabile. Apele de aici  sunt benefice pentru boli gastro-intestinale, de piele, de nutriţie şi ginecologice, dar şi pentru reumatisme cronice sau afecţiuni ale ficatului. Contraindicaţii sunt pentru hipertensivi sau pentru cei care au hernie de disc. O şedinţă de 30 – 40 de minute costă 8 lei. Cei  care vor să petreacă mai multe zile la Băile din Jibou pot alege între hotelul de trei stele, unde o cameră costă între 77 şi 112 lei pe noapte, sau se pot caza la căsuţe, unde vor plăti 30 de lei.

Peisaje pitoreşti, preţuri rezonabile

Elevii şi tinerii  din Sălaj care vor să se relaxeze de 1 Mai pot alege ca destinaţie pentru şi Centrul de agrement Izvoarele Barcăului Tusa, din comuna Sâg, la poalele munţilor Plopiş. Tarifele aplicate sunt de 20 lei de lei pe zi, numai pentru cazare, iar cei care doresc şi trei mese, asigurate de o firmă de catering, vor trebui să plătească 57 de lei pe zi. Zona este cunoscută atât pentru peisajele pitoreşti, cât şi pentru păstrăvii care înoată în libertate prin văile din rezervaţie. Pentru cei care nu se prea pricep la pescuit, în apropiere este şi o păstrăvărie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite