Vezi aici cine ia prime de Paşti şi despre ce sume este vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce bugetarii trebuie să se descurce doar din salarii, şi acelea ciuntite, angajaţii de pe platforma industrială a Zalăului sărbătoresc Paştele cu prime de până la 650 de lei.

Cele mai mari prime - la Michelin

Masa de Paşti are toate şansele să fie una plină de bunătăţi pentru cei aproximativ 1.500 de angajaţi de la Michelin din Zalău. Şi asta pentru că atât angajaţii fabricii de anvelope, Silvania Michelin, cât şi cei din fabrica de cord metalic, Romsteel Cord, şi-au primit deja primele de Paşti prevăzute în contractele colective de muncă. Iar potrivit liderilor sindicali din cele două fabrici, prima este de 650 de lei de persoană, sumă ce plasează societatea Michelin în topul celor mai darnici angajatori din oraş.

Liderul sindical din Romsteel Cord, Adrian Ilieş, spune că angajaţii vor primi în aceste zile şi un cadou din partea sindicatului, dar nu a vrut să spună, deocamdată, în ce va consta el. Cadou „surpriză” au primit, din partea sindicatului, şi cei de la Silvania, în cazul lor fiind vorba despre bani: 50 de lei.

Angajaţii Cuprom: 250 de lei


Cei 80 de angajaţi care au mai rămas să producă sârmă emailată la Cuprom vor primi, şi ei, primă de Paşti. Potrivit liderului sindical Ştefan Boros, este vorba despre 250 de lei pentru fiecare angajat, sumă ce le va intra în conturi în cursul zilei de joi, 21 aprilie.

TenarisSilcotub a premiat performanţa individuală

Angajaţii TenarisSilcotub au primit primele de Paşte la începutul lunii. Primele n-au fost atât de consistente – 120 de lei pentru fiecare persoană – întrucât, după cum explică responsabilul cu comunicarea din cadrul companiei, Olivera Iezdimir,  „filosofia Tenaris este centrată în principal pe recompensarea performanţei individuale o oamenilor. Accentul este pus pe bonusurile variabile care reflectă contribuţia fiecărui angajat la rezultatele companiei în aspecte precum securitatea în muncă, productivitatea, calitatea sau formarea profesională“, a explicat reprezentantul TenarisSilcotub .


 Niciun leu pentru bugetari

Angajaţii Primăriei Zalău, precum şi toţi ceilalţi bugetari din oraş şi din judeţ, vor trebui să se descurce de aceste sărbători doar cu ce le-a rămas din salariul şi aşa ciuntit. „Nici poveste de primă! Noi nu avem acces la aşa ceva. În curând aducem bani de acasă“, a declarat, cu amărăciune în glas,Gheorghe Morar, liderul sindical din Primăria Zalău. În aceeaşi situaţie se află şi angajaţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean: nu vor primi niciun leu de Paşte.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite