Vezi aici ce poţi face în Zalău de Ziua Culturii Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de anul acesta, 15 ianuarie nu este doar ziua dedicată lui Mihai Eminescu, ci şi Ziua Culturii Naţionale. Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Biblioteca Judeţeană şi Centrul pentru Cultură şi Artă marchează prima ediţie a acestei sărbători prin mai multe manifestări.

După cum informează conducătorii celor trei instituţii, Ziua Culturii Naţionale nu va fi sărbătorită în Sălaj sâmbătă, 15 ianuarie, ci vineri, 14, pentru a nu încurca planurile de weekend ale sălăjenilor. Sărbătoarea va debuta la ora 13.00, la sediul Direcţiei pentru Cultură, unde va fi inaugurată de către Biblioteca Judeţeană „Sala Scriitorilor Sălăjeni”, un vis mai vechi al conducerii instituţiei care şi-a dorit astfel să adune la un loc toate realizările editoriale ale scriitorilor din judeţ.

De la ora 14.00, sălăjenii sunt invitaţi în Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean, unde Centurl pentru Cultură şi Muzeul Judeţean pregătesc un moment de muzică şi poezie, urmat de o dezbatere cu tema „Eminescu şi epoca sa”.

Seara se încheie la Sala „Avram Iancu” a Primăriei Municipiului Zalău, unde are loc, de la 17.00, un concert de muzică şi recitaluri din poezia eminesciană.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite