Vile, maşini, terenuri. Vezi aici ce averi au adunat procurorii din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu salarii de pornesc de la 50.000 de lei pe an, procurorii din judeţ se pot lăuda cu averi ce includ, în majoritatea cazurilor, vile, terenuri şi maşini de lux. Din 18 procurori, câţi sunt în Sălaj, zece şi-au construit în ultimii ani case  în Zalău ori în Jibou. Şi parcul auto al oamenilor legii este demn de băgat în seamă, nelipsind mărci de lux precum Mercedes, Audi sau BMV.

"Am adunat totul prin muncă cinstită"

Conform declaraţiilor de avere postate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, cel mai înstărit procuror din Sălaj este Rodica Pece Vaida, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Ea deţine două terenuri în intravilanul Zalăului şi are şi două case de locuit, una în Zalău, construită în perioada 1993 – 2000, şi alta într-un sat din judeţ, moştenită. În garajul familiei stau aliniate, potrivit declaraţiei de avere, un Audi A4 din 2003, un Opel Astra din 2002 şi o Dacie 1310. Ce o diferenţiază pe Rodica Pece Vaida de colegii ei este depozitul substanţial pe care îl are la o bancă. 172.183 de lei avea puşi de-o parte pentru zile negre la data completării declaraţiei.

"Nu mi se pare că este o avere atât de mare după 34 de ani de vechime. Cu atât mai mult cu cât am un venit substanţial şi nu am niciun copil. În plus, tot ce am strâns împreunăc u soţul meu am adunat prin muncă cinstită. Nu am nimic de ascuns", declară procurorul.

 
Următorul  în top este Crin Bologa, procuror la acelaşi Parchet de pe lângă Tribunalul Sălaj. El se poate lăuda cu patru terenuri, toate în Zalău, şi cu o casă de locuit, tot în Zalău, construită în 2002. La capitolul maşini, procurorul este proprietarul unui Audi A3 fabricat în 2002 şi un BMW X3, din 2006. El are, însă, şi două credite, unul de 10.000 de dolari, contractat în 2002, când şi-a construit casa, şi uul de 7.000 euro, contractat în 2006.

Procurorul şef de la DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi, totodată, singurul procuror DIICOT din judeţ, Dan Buduşan, ocupă poziţia a treia în top. În declaraţia lui de avere sunt trecute două terenuri în intravilanul Zalăului, un apartament cumpărat în 2001 şi o casă construită anul trecut, ambele locuinţe fiind în Zalău.Procurorul şi soţia lui conduc un Seat Toledo şi o Skoda Fabia, ambele fabriate în 2001. Dan Buduşan are şi bani puşi de-o parte. Este vorba de suma 40.000 de lei, depusă într-un depozit deschis în 2000.

Tot de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este şi ocupanta poziţiei a patra, Rodica Bogdan. Procuroarea şi-a cumpărat în ultimii ani patru terenuri în Zalău şi deţine nu mai puţin de trei case: una constuită în 2004 în Zalău, una cumpărată în 2008 în judeţul Bihor şi una moştenită în acelaşi judeţ. În garaj are un Renault din 2005.

Patru terenuri în Zalău are şi Angela Balaş, reprezentanta aceleiaşi instituţii. De locuit ea locuieşte într-o casă construită, în Zalău, în 2005, iar aptitudinile de şofer şi le dovedeşte la volanul unui Violksvagen din 2003. Angela Bala are şi credite la două bănci, ce însumează apropae 30.000 de euro.

Cifră: 91.729 de lei este cel mai mare venit anual încasat de un procuror din Sălaj. Este vorba despre Dan Buduşan

Procurorii, campioni şi la datorii

Sunt şi procurori din ale căror declaraţii de avere ies în evidenţă, înainte de proprietăţi, datoriile. Sumele împrumutate de la bănci de ei sunt, de altfel, direct proporţionale cu salariile mari pe care lucrătorii din Justiţie le încasează.

Cel mai îndatorat este procurorul zălăuan Bogdan Chiş, care are de plătit un credit de nu mai puţin de 100.000 de euro. E-adevărat că el se poate lăuda şi cu teren şi casă în Zalău, dar şi cu două maşini, un Peugeot 307 din 2004 şi un BMW 520 din 2001.

image

Datorii destul de mari are şi Sorin Flonta, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, contractele lui de credit însumând peste 63.000 de euro şi 15.000 de lei. În plus, el se numără printre puţinii procurori care nu locuisc în vilă, ci în apartament, şi nu are nici maşină.

Nici procurorul Adrian Olar, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj,  nu trăieşte fără grija ratelor la bancă. El are de returnat un credit de 55.000 de euro, pentru care are de plătit rate până în 2022. La capitolul proprietăţi, el are un apartament în Zalău, o casă moştenită în judeţul Alba şi conduce un Peugeot 407 fabricat în 2007.

Şi Oana Dohan, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătora Şimleu, a apelat la ajutorul une bănci. Ea a împrumutat 51.000 de euro, pentru care va plăti rate încă 26 de ani de acum înainte.

În topul datornicilor urmează Florian Crăciun, procuror la Parchetul de pe ângă Judecătoria Jibou, care are trei credite, unul de aproape 15.000 de euro, unul de aproape 30.000 de franci elveţieni şi unul de 10.000 de lei în lei. El are, însă, şi trei apartamente, două în Zalău şi unul în Timişoara, precum şi trei terenuri, unul în Zalău, Hurez şi Vânători.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite