Verdict: La Şimleu nu există pericol de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Septimiu Ţurcaş susţine că pământul depozitat la groapa de gunoi nu conţine substanţe periculoase pentru sănătatea locuitorilor.Scandalul referitor la groapa de gunoi a izbucnit la începutul anului, când un lider politic local a susţinut că ar exista o contaminare a zonei cu substanţe petroliere.

Analizele efectuate de două laboratoare ale Institutului naţional de cercetare-dezvoltare pentru protecţia mediului din cadrul Ministerului mediului şi pădurilor, în cazul pământului depozitat de groapa de gunoi a oraşului,  confirmă faptul că nu există depăşiri faţă de normele admise la substanţe care ar putea fi periculoase pentru sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător.

Scandalul referitor la groapa de gunoi a izbucnit la începutul anului, când un lider politic local a susţinut că ar exista o contaminare a zonei cu substanţe petroliere.

„Precizăm că pământul folosit pentru acoperirea rampei de gunoi de la Cehei a fost adus de la Suplacu de Barcău, dar numai după ce el a fost tratat şi ars, conform normelor legale. Pentru înlăturarea oricăror suspiciuni am ales să solicităm şi celor două laboratoare -unul din Bucureşti, celălalt din Timişoara- să examineze probe de sol, iar rezultatele analizelor confirmă faptul că nu poate fi vorba de poluare şi de substanţe periculoase.”, explică primarul Septimiu Ţurcaş.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite