VIDEO Percheziţii la trei firme din Sălaj, făcute azi de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată. Vezi ce caută oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi procurorii au percheziţionat sediile a trei firme din Sălaj
Poliţiştii şi procurorii au percheziţionat sediile a trei firme din Sălaj

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Bihor, B.C.C.O. Iaşi, S.C.C.O. Sălaj, S.C.C.O. Satu Mare, S.C.C.O. Mehedinţi, I.P.J. Mehedinţi şi jandarmi de la I.J.J. Iaşi, au desfăşurat  în această dimineaţă 22 de percheziţii în mai multe localităţi din ţară.

Este vorba despre Oradea, Strehaia, Iaşi, Zalău şi Şimleul Silvaniei, vizate fiind domiciliile membrilor unui grup infracţional organizat, suspectaţi că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 3.000.000 de euro, prin comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

VEZI IMAGINI FILMATE IN TIMPUL PERCHEZIŢIILOR


Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii SCCO Sălaj, în judeţul nostru percheziţiile au vizat sediile a trei firme din Zalău şi din Şimleu Silvaniei şi domiciliile unor administratori, de unde oamenii legii au ridicat în cursul dimineţii documente şi înscrisuri.

Conform unui comunicat al DIICOT, membrii grupării, avându-i ca lideri pe inculpaţii S. Valentin, de 31 de ani, din Strehaia, şi pe P. Camelia Viorica, de 22 de ani, din Oradea, au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând trei societăţi comerciale din judeţul  Bihor şi trei firme din localitatea Strehaia, pentru crearea unui circuit financiar şi comercial fictiv, în scopul preluării unor debite şi cheltuieli financiare nerentabile aparţinând unor societăţi comerciale din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, administrate de liderii grupării.

Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au  emis facturi fictive către societăţile comerciale beneficiare şi au restituit, în numerar si fără documente justificative, reprezentanţilor acestor firme, importante sume de bani, mai puţin comisionul de 5-12 la sută  cuvenit membrilor grupării.

 Cu titlu de exemplu, în această modalitate, numai în cazul celor trei firme din Strehaia – controlate de inculpatul S. Valentin a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.500.000 euro. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 3.000.000 de euro, reprezentând impozitul de profit si TVA.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse 29 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale în cauză

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite