VIDEO:Tânărul din Zalău săltat de mascaţi pentru trafic vindea periculoasele substanţe chiar şi unor copii. Vezi imagini de la reţinerea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci, sau poate chiar sute de copii şi tineri din Sălaj, au cumpărat droguri de la Ionuţ Tamba, tânărul reţinut miercuri seara de oamenii legii. Chiar înainte de flagrant, acesta vânduse câteva plicuri unui copil de 13 ani din Zalău.

Potrivit procurorului şef Dan Buduşan din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj, care a oferit, astăzi, într-o conferinţă de presă, detalii cu privire la prinderea tânărului cercetat pentru trafic de droguri, spune că până acum au fost identificaţi aproximativ 50 de consumatori, însă numărul lor ar putea fi mult mai mare. Ei sunt din Zalău şi au vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani - precizează procurorul. Anchetatorii au stabilit că, mai ales în weekend-uri, numărul celor care cumpărau droguri de la el era de cel puţin zece.

În legătură cu modul în care s-a ajuns la identificare şi prinderea tânărului, aflat acum în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, Dan Buduşan a precizat că a fost ca rezultat al activităţilor informativ-operative desfăşurate de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, în cooperare cu Biroul Teritorial Sălaj – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi cu Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj. Aceştia au stabilit faptul că, începând cu anul 2010, pe raza judeţului Sălaj, au fost identificate mai multe persoane implicate în traficul şi consumul de droguri de mare risc.

Îşi procura drogurile de la un gălăţean


"Astfel, inculpatul Tamba Ionuţ George din  Zalău, a procurat de la o persoană din  Galaţi, după care a comercializat droguri de mare risc care fac parte din tabelul anexei nr. 1 din Legea 143/2000 unor tineri de pe raza municipiului Zalău, oraşelor Şimleu Silvaniei şi Jibou, pentru sume cuprinse între 200 - 400 lei gramul", precizează procurorul. El făcea comenzile prin telefon sau pe interent, iar coletele cu drogurile le primea prin firme de curierat. El făcea plata în ramburs, plătind între 500 - 1000 de lei pe colet.
El comercializa drogurile sub denumirile de „ H2O”,  „ M1”,  „ Diesel”, „Chocolate”, „Special Gold”, „Diamonds”, ,,Night Sand”, ,,Galaxy”, în  pliculeţe de 0,250 grame, care erau vândute de acesta de la domiciliul sau ori în diferite locuri din municipiul Zalău unor consumatori de aici ori din Jibou şi Şimleu Silvaniei.  
        
Flagrantul - în faţa Şcolii "Simion Bărnuţiu"

Traficantul a fost prins, în urma unor activităţi specifice, miercuri seara. "Acesta tocmai comercializa unui tânăr în vârstă de 13 ani,respectiv M. V., pe bulevardul Mihai  Viteazu, în faţa Şcolii Generale Simion Bărnuţiu, astfel de plicuri conţinând substanţe etnobotanice, pentru suma de 40 de lei, inculpatul aflându-se în autoturismul proprietate personală marca Audi, cu numărul de înmatriculare SJ - 68 - XXX". Clientul este elev al Şcolii "Simion Bărnuţiu".

Tânărul a reuşit să fugă, însă, de la locul flagrantului, însă a fost prins mai târziu pe strada General Dragalina, acolo unde locuieşte împreună cu părinţii săi.Asupra lui s-au găsit 20 de plicuri cu substanţe etnobotanice a 0,25 grame fiecare respectiv:6 plicuri„ H2O”,5 plicuri„ Diesel”, 8 plicuri„Chocolate” şi un plic „Dance Cristal Flower”. La domiciliul său au fost găsite încă 823 plicuri cu substanţe etnobotanice a 0,250 grame fiecare, precum şi suma de suma de 2550 lei şi 10000 forinţi, rezultate din vânzarea acestor etnobotanice. Valoarea de piaţă a drogurilor găsite asupra lui şi la domiciliul acestuia a fost estimată de oamenii legii la aproximatuiv 30.000 de lei.

Este arestat preventiv şi riscă până la 20 de ani de închisoare

Ionuţ Tamba a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, în aceeaşi zi fiind prezentat Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Instanţa a admis cererea DIICOT, tânărul fiind arestat preventiv pentru  săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept, fapta fiind comisă în formă continuată, ce se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi.

Acţiuni şi la Galaţi


"Concomitent, sub coordonarea B.C.C.O. Galaţi sunt desfăşurate activităţi specifice în vederea stabilirii de noi date operative şi cercetării persoanelor din judeţul Galaţi care au legatură cu inculpatul Tamba Ionuţ George", mai precizează procurorul. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite