Urmarea unei tragedii: se reface panta trecerii peste calea ferată de la Lompirt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panta drumului judeţean ce face legătura dintre drumul european E81 şi localitatea Lompirt va fi redusă în zona trecerii peste calea ferată unde o tânără de numai 23 de ani şi-a pierdut viaţa vineri, 21 octombrie. Chiar dacă măsura vine mult prea tardiv pentru tânăra victimă, ea ar putea duce la evitarea unor astfel de tragedii pe viitor.

Consiliul Local Sărmăşag urmează să solicite Consiliului Judeţean reabilitarea acelui tronson de drum în special prin crearea unei pante mai line la trecerea la nivel cu calea ferată. "Dacă asta rezolvă problema, nu va fi niciun impediment din partea Consiliului Judeţean. Dar eu cred că nu ar fi rău dacă s-ar introduce acolo măcar o atenţionare acustică", a declarat vineri, 28 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, la şedinţa lunară de lucru.

Reamintim că o tânără de numai 23 de ani, din localitatea Derşida, de profesie educatoare, şi-a pierdut viaţa vineri, 21 octombrie, după ce motorul maşinii la volanul căreia se afla a murit chiar pe trecerea la nivel cu calea ferată respectivă. Ghinionul fetei a fost că tocmai atunci a trecut pe acolo un tren marfar, mecanicul nemaiavând timpul necesar pentru a opri garnitura înainte de a ajunge la maşina blocată pe trecere. Unul dintre tampoanele locomotivei a intrat exact în partea din stânga faţă a maşinii, unde se afla şoferiţa, care a murit pe loc.

Trecerea nu este prevăzută nici cu bariere, nici cu semibariere, nici cu sistem de avertizare acustică. Vizibilitatea în zonă este, însă, bună. Problema în acest caz se pare că a fost panta pe care drumul o are la trecere, pantă care, suprapusă peste stresul apropierii trenului, a fost decisivă pentru tânăra şoferiţă, care nu a mai putut controla motorul şi a rămas blocată pe linie.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite