Urgenţele din Zalău, front pentru violenţe verbale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi că nu li se acordă prioritate, pacienţi care nu constituie adevărate urgenţe medicale fac viaţa amară angajaţilor de la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Care, dacă nu îi pot calma cu vorba bună, apelează la ajutorul forţelor de ordine.

Personalul din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Zalău se confruntă în ultima perioadă cu tot mai multe acte de violenţă verbală, manifestate de către pacienţi. Potrivit şefului UPU, dr. Silviu Lădariu, se înregistrează în medie 1-3 incidente pe zi, iar în cazurile în care pacientul nu poate fi calmat se apelează la poliţişti şi jandarmi. Creşterea alarmantă s-a produs în ultimele 3-4 săptămâni; în urmă cu două săptămâni unul din gardieni a fost victima unei agresiuni fizice din partea unui pacient.

Potrivit biroului de presă al Spitalului, „agresorii” verbali sunt persoanele ale căror probleme medicale nu reprezintă reale cazuri de urgenţă. Din calculele unităţii sanitare, cei care vin cu afecţiuni ce pot fi calificate drept urgenţe reprezintă 20 la sută din numărul total al pacienţilor. „Acest aspect şi numărul tot mai mare al mare al pacienţilor care se prezintă în UPU  cu afecţiuni care nu reprezintă urgenţe medicale îngreunează desfăşurarea activităţii medicale în Unitatea de Primiri Urgenţe  a Spitalului”, specifică biroul de presă.

Doar la sfârşitul săptămânii trecute, la UPU au fost tratate 386 de persoane, dintre care 81 au fost internate, iar adevărate urgenţe medicale s-au constatat doar în 79 de cazuri. Ceilalţi peste 300 de pacienţi puteau fi „rezolvaţi” în asistenţa primară.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite