Unde s-au plimbat aleşii zălăuanilor în vreme de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Radu Căpîlnaşiu (stânga) şi viceprimarul Daniela Coţa s-au plimbat anul acesta prin mai multe ţări europene.
Primarul Radu Căpîlnaşiu (stânga) şi viceprimarul Daniela Coţa s-au plimbat anul acesta prin mai multe ţări europene.

Mai mult de 3.000 de euro din bugetul local al Zalăului s-au cheltuit pentru deplasări în străinătatePrimarul, cei doi viceprimari, administratorul public, dar şi câţiva dintre angajaţii Primăriei Zalău au vizitat, în interes de serviciu, mai multe ţări din Europa.

Germania, Austria, Ungaria şi Italia au fost destinaţiile preferate în acest an de aleşii zălăuanilor. Primarul şi cei doi viceprimari, dar şi câţiva angajaţi ai primăriei au participat la diverse conferinţe şi la sărbători ale oraşelor înfrăţite cu Zalăul.

Lecţiile despre pace costă 1.000 de euro

Primarul Radu Căpîlnaşiu a făcut anul acesta trei vizite în străinătate, în Germania, Austria şi Ungaria. Per total, plimbările primarului în afara graniţelor ţării au costat mai puţin de 500 de euro.

Dacă un drum până în Ungaria, făcut de Radu Nistorescu, administratorul public, pentru a semna tratatul de înfrăţire cu oraşul Szentendre nu a costat mai mult de 50 de euro, participarea viceprimarului Daniela Coţa la conferinţa „Regiunile şi administraţiile locale îşi aduc contribuţia pentru pace, cooperare şi coeziune în zona Adriatica şi în Europa“ a sărăcit bugetul local cu aproape 1.100 de euro.

Conferinţa s-a ţinut la Ravena, în Italia, în perioada 26 mai – 1 iunie, iar Daniela Coţa nu a plecat singură, ci cu încă două persoane – un consilier şi şoferul de la primărie. „La conferinţă au participat circa 200 de reprezentanţi ai administraţiilor locale din întreaga Europă. Scopul întâlnirii a fost de a pune bazele unor viitoare proiecte culturale şi sociale între administraţiile mai multor ţări. În momentul de faţă, suntem în faza de tatonare cu mai multe oraşe, pentru a realiza proiecte susţinute cu fonduri europene“, a explicat viceprimarul Coţa.

De la conferinţe, la sărbători

Pe lista celor din Primăria Zalău care au plecat dincolo de granită „în interes de serviciu“ se înscrie şi viceprimarul Sojka Attila. În perioada 12 – 14 noiembrie, Sojka a sărbătorit alături de locuitorii din Szombathely, Ungaria, Ziua Sfântului Martin, patronul spiritual al oraşului din Ungaria.
„În fiecare an, localnicii din Szombathely participă la <Zilele Cetăţii>, care se sărbătoresc la Zalău, şi trimit şi o trupă de soldaţi romani pentru Zilele Romane. Între timp, s-a schimbat primarul şi am făcut această vizită pentru a ne asigura că vom menţine colaborarea şi pe viitor“, şi-a explicat viceprimarul Sojka călătoria.

Cifre
3.044
De euro s-au cheltuit din bugetul local al Zalăului pentru vizitele în străinătate ale primarului şi viceprimarilor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite