Una caldă, una rece: Vin pensiile mărite, dar nu se mai dau bilete de odihnă subvenţionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul a tăiat subvenţia pentru biletele de tratament pentru pensionari
Guvernul a tăiat subvenţia pentru biletele de tratament pentru pensionari

Anunţul a fost făcut de Ana Maria Perneş, directorul executiv adjunct al Casei Judeţene de Pensii, la şedinţa Colegiului Prefectural de vineri, 15 iunie.

Potrivit biroului de presă al Instituţiei Prefectului, reprezentantul Casei de Pensii a anunţat în acest context că începând drepturile care se vor achita cu titlu de pensie, aferente lunii mai 2012, vor fi mai mari, această creştere fiind consecinţa reducerii sumei reţinute cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate de pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei.


În schimb, pensionarii nu vor mai beneficia de anul acesta de bilete de tratament subvenţionate de stat. Guvernul a adoptat o ordonanţă (nr. 26 din 12.06.2012) privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărire a disciplinei financiare, adjunctul CJP precizând şi că în bugetul Casei Naţionale de Pensii Publice nu au fost prevăzute alocări bugetare pentru bilete de odihnă.


Prea puţine contracte de muncă


Prezentă la şedinţă, Luminiţa Nemeş, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, a precizat că la instituţia pe care o conduce au fost înregistrate 104 contracte colective de muncă. Având în vedere că la nivelul judeţului Sălaj există un număr de 417 angajatori cu 21 şi peste 21 de salariaţi, ITM înştiinţează angajatorii care nu au contracte colective de muncă asupra prevederilor legislative în vederea efectuării demersurilor şi iniţierea negocierii contractului colectiv de muncă.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite