Un zălăuan, "săltat" de mascaţii nemţeni din greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Drulea, din Zalău şi Gheorghe Pop, din Satu Mare s-au plâns autorităților că au fost ridicați abuziv de pe stradă, în timp ce circulau prin centrul municipiului Piatra Neamț.  

Cei doi bărbaţi au fost confundaţi luni, 9 mai, de poliţiştii nemţeni, care-l căutau pe Adrian Botez, zis „Ţâţă", arestat preventiv în lipsă pentru implicarea în tentativa de omor asupra lui Puiu Mironescu.

„Pe 9 mai mă aflam în Piatra Neamţ şi mă deplasam cu maşina dinspre Bacău spre Bicaz, când am fost oprit brutal de poliţie şi mascaţi, care ne-au ameninţat cu armele, ne-au controlat, ne-au pus jos la pământ, ne-au pus cătuşele după care ne-au băgat în mibcrobuzul de poliţie şi ne-au dus la IPJ Neamţ", a scris Gheorghe Pop, şoferul maşinii, în plângerea depusă la prefectură.

Povestea este confirmată şi de Liviu Drulea, pasager în autoturism: „Au sărit în faţa noastră două dube cu mascaţi, plus o maşină normală".

Bărbatul susţine că atât el, cât şi Liviu Drulea, pasager în autoturism, au fost interogaţi la sediul Poliţiei Neamţ.

„După ce am dat declaraţia şi am fost verificaţi mi s-a spus că este o confuzie şi şi-au cerut scuze, după care am fost lăsat să plec", povesteşte victima.

„Exista informaţia că în acea maşină se afla Adrian B., astfel încât poliţiştii au oprit autoturismul în trafic, au imobilizat şi condus la sediu pe cele două persoane din interior şi s-au efectuat verificări. S-a stabilit că nu era persoana căutată", a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Deşi nu pretinde nimic, omul spune că nu are antecedente penale şi că şi-ar dori ca cineva să ancheteze acest caz.

„În urma acestei arestări brutale, am suferit din cauza şocurilor, a stresului, deoarece nimeni nu ne-a dat nicio explicaţie. În plus, mi-a fost afectat programul pe care îl aveam stabilit pentru firmă", a adăugat sătmăreanul.

Plângerea a fost depusă iniţial la prefectul de Satu Mare, care şi-a sunat colegul din Neamţ şi i-a povestit despre păţania cu poliţiştii nemţeni.

„Eu i-am cerut prefectului de Satu Mare să-i redirecţioneze către mine şi miercuri am primit sesizarea. Am citit-o şi o voi transmite mai departe, către Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică, din cadrul Ministerului de Interne, singurii în măsură să soluţioneze astfel de cazuri", a precizat Mihai Archip, prefectul judeţului Neamţ.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite