Un şofer s-a urcat băut la volanul unui autobuz plin de călători şi a călcat un tânăr pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a avut loc marţi, 17 aprilie, în jurul orei 15.15 pe bulevardul Mihai Viteazu din Zalău. Şoferul, angajat al societăţii de transport în comun, ameţit de aburii alcoolului, a lovit un tânăr care traversa strada pe trecerea de pietoni, accidentându-l grav.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, şoferul inconştient este I. Ilie, 55 de ani, din Zalău, se afla la volanului unui autobuz aparţinâdn SC Transurbis, societatea care asigură serviciul public de transport în comun în oraş. "La o trecere de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, nu a acordat prioritate de trecere unor persoane care traversau partea carosabilă şi l-a accidentat grav pe zălăuanul A. Cornel, de 35 de ani", se precizează într-un comunicat al IPJ.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aer expirat, prin urmare poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge şi vătămare corporală din culpă şi i-au reţinut şoferului permisul de conducere până la soluţionarea cauzei de către instanţa de judecată.

Dat afară de la Transurbis

Şoferul, fost lider de sindicat pe Transurbis, a răspuns astăzi şi în faţa angajatorului. "Începând de astăzi, 18 aprilie, între respctivul şofer şi SC Transurbis nu mai există nicio relaţie de muncă", ne-a declarat  purtătorul de cuvânt al operatorului de transport public în comun, Paul Maghiu. Acesta susţine că şoferul, angajat de mai mulţi ani la Transurbis, nu a mai avut abateri disciplinare. "De altfel, este primul caz în care un şofer al Transurbis este implicat în aşa ceva. Asta şi pentru că noi zilnic testăm şoferii cu alcooltestul, prin sondaj. Autorul accidentului de ieri a scăpat de testare pentru că nu a intrat în cursă de la garaj, unde se face testul, ci şi-a schimbat colegul în gară", a precizat purtătorul de cuvânt.

Victima - internată la chirurgie

În privinţa victimei accidentului de ieri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău ne-a declarat că aceasta a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu traumatism cranio - cerebral, traumatism toracic şi fracturi costale multiple. Este stabil hemo - dinamic şi respirator şi se află sub supraveghere medicală în cadrul secţiei de chirurgie.

 


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite