Un sălăjean a intrat în Cartea Recordurilor cu peste 22.000 de scrisori. Vezi aici foto cu scrisorile.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Lavrincic a intrat în Guinness Book ca fiind omul cu cele mai multe scrisori adunate într-o viaţă.Sălăjean de origine, cu domiciliul în Cluj Napoca şi serviciul la Satu Mare, Gabriel a adunat 4 milioane de scrisori prin corespondenţă.

Sălăjeanul Gabriel Lavrincic (35 de ani) este deţinătorul a 4 milioane de scrisori, iar 22.018 dintre acestea au intrat în Cartea Recordurilor, luna trecută, fiindcă sunt întregi, curate, timbrate şi ştampilate conform cerinţelor Guinness.



Bărbatul se declară mulţumit de impresionanta colecţie pe care o strânge de la vârsta de 11 ani. Povestea scrisorilor începe după o tabără.
„Cele 22.018 scrisori le-am primit în proporţie de 99,9 la sută de la copii din Federaţia Rusă, de la pionierii pe care i-am cunoscut în taberele la care am participat în copilărie. După prima tabără am primit prin poştă circa 5.000 de scrisori. Mi-a luat ceva vreme să le citesc, dar am reuşit să şi răspund la ele. De aici a început totul”, povesteşte colecţionarul.

A învăţat zece limbi

Gabriel spune că această pasiune l-a ajutat practic să înveţe nu mai puţin de zece limbi şi să cunoască diferite culturi. Odată cu scrisorile, bărbatul a primit şi a trimis vederi, cărţi, hărţi, monede, timbre, bancnote şi reviste, reuşind astfel să cunaoscă alte culturi şi locuri, dar şi să facă cunoscută cultura zonei noastre.

image

„Cinci ani din copilărie mi i-am petrecut citind şi scriind scrisori zi de zi. Tot la 2-3 zile primeam câte o tură de 50-60 de scrisori, pe care nu numai că le-am citit, dar m-am şi simţit responsabil să le răspund. Astfel am reuşit să închei strânse prietenii şi să-mi deschid orizontul şi spre alte culturi şi limbi. În momentul de faţă înafară de limba română şi cea maghiară vorbesc încă zece limbi, iar asta datorită prietenilor pe care i-am făcut prin corespondenţă. Bunicul meu, Petru Juca, a fost cel care întotdeauna m-a încurajat să-mi păstrez bunul obicei de a scrie, iar eu voi face la fel cu copiii mei”, mai povesteşte Gabriel.

image



Satul sălăjean Marca va avea primul Muzeu al scrisorilor din lume

În ceea ce priveşte destinaţia colecţiei, Gabriel Lavrincic spune că în viitor va amenaja un muzeu unic în lume, respectiv Muzeul Scrisorilor, unde va expune nu doar corespondenţele primite de-a lungul anilor, dar şi cadourile primite prin acele scrisori: cărţi, hărţi, timbre, reviste, ziare, monede şi bancnote, pe care le-a primit de la prietenii de corespondenţă. Muzeul va fi amenajat la Marca, judeţul Sălaj, locul unde s-aua dunat scrisorile. Acestea se află depozitate în casa părintească, într-o cameră.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite