Un nou scandal la Pustă Vale: bătaie cu bâte, pietre şi lopeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au identificat 12 scandalagii
Poliţiştii au identificat 12 scandalagii

La doar două săptămâni de la gravul incident din Pustă Vale, în care un tânăr de etnie romă a fost împuşcat mortal de un poliţist aflat în misiune, un alt incident s-a petrecut zilele trecute în comunitatea de romi de lângă Şimleu, cea mai mare de acest fel din Sălaj.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, un prim incident a avut loc în noapte de 15 spre 16 august. Poliţiştii şimleuani au fost sesiţai în jurul orei 23.40  de către dispecerul de serviciu  despre faptul că în Pustă Vale un grup de cetăţeni face scandal. "Deplasându-se la faţa locului, oamenii legii au constatat că mai mulţi cetăţeni de etnie rromă  erau angrenaţi într-un scandal adresându-şi reciproc cuvinte jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă. Pentru a se intimida aceştia au folosit bâte, pietre, lopeţi şi alte obiecte cu care s-au agresat reciproc. Persoanele implicate în scandal au fost identificate, fiind în număr de 12, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 ani, toate din localitatea Pustă Vale", se precizează în comunicat.


Scandalul nu s-a oprit, însă, acolo, a doua zi dimineaţa o parte dintre cei implicaţi în scandal fiind găsiţi pe strada 1 Decembrie 1918 din Şimleu Silvaniei, având asupra lor 15  bâte şi o rangă metalică.


Pe numele bărbaţilor poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru port ilegal de armă albă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite