Un milion de euro pentru bolnavii cu afecţiuni neuropsihice grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Nuşfalău începe în perioada următoare construcţia unui centru de îngrijire şi asistenţă pentru bolnavii cu afecţiuni neuropsihice grave. Valoarea investiţiei se ridică la aproape un milion de euro, sumă asigurată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Potrivit informaţiilor primite de la Violeta Milaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, centrul va găzdui 50 de pacienţi, care vor fi selectaţi dintre cei 127 de rezidenţi ai centrului de la Bădăcin, comuna Pericei. La Nuşfalău vor fi transferaţi pacienţii în stare mai gravă, cu abilităţi de viaţă mai reduse, cei care se pot mişca şi care pot fi antrenaţi în activităţi fizice urmând să rămână la Bădăcin, pentru că acolo există sere unde pot face terapie ocupaţională.

Lucrările ar putea începe, cel mai devreme, luna viitoare, după ce va fi desemnat constructorul şi va fi semnat contractul de execuţie. Deocamdată, s-a încheiat etapa de depunere şi deschidere a ofertelor, direcţia din Sălaj evaluând zilele acestea cele două oferte depuse în termen. Ofertele vor fi analizate, apoi, şi la minister, urmând ca ulterior să fie semnat contractul de execuţie. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna februarie 2013.

Investiţia de la Nuşfalău are o valoare de aproximativ 960.000 de euro şi se va concretiza printr-un centru de îngrijire şi asistenţă dispus pe două nivele - parter şi mansardă. Parterul clădirii cuprinde spaţiile necesare pentru cazare şi activităţile zilnice ale beneficarilor acestui centru - spaţii de acces, dormitoare cu două paturi, grupuri sanitare, bucătăria, zona de servire a mesei, izolator, club, sală de terapie ocupaţională, sală recuperare, sală consultaţie şi de tratament, sală întrevedere, precum şi alte spaţii necesare funcţionării centrului. Mansarda va cuprinde spaţiile necesare administraţiei centrului: birouri pentru personal, grupuri sanitare, vestiare pentru personal şi spaţii pentru depozitări.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite