Un licenţiat de nota zece îşi pregăteşte dosarul de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dana  Şandor în vârstă de 21 de ani, o tânără absolventă, proaspăt economist, se pregăteşte să-şi înlocuiască carnetul de note cu cel de şomer.

Până la finalul lunii iulie în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj s-au înscris 112 absolvenţi cu studii superioare. Tot anul acesta, s-au înscris şi 258 de tineri care au absolvit studiile liceale sau şcoli de arte şi meserii.
Toţi au solicitat dreptul pentru primirea indemnizaţiei de şomaj. Aceasta se acordă timp de şase luni persoanelor care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ şi este în valoare de 250 de lei.

Dana Şandor se numără printre aceştia. Aceasta şi-a luat licenţa cu nota zece, dar până acum nu şi-a găsit un loc de muncă. Tânăra absolventă se pregăteşte să-şi depună dosarul de şomaj. A fost la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, la Administraţia Finanţelor Publice, la oficiul poştal şi la medicul de familie. „Alerg. Am nevoie de o zi întreagă pentru toate actele necesare la dosarul de şomaj. Am fost la agenţie, apoi la Finanţe şi acum vreau să mă duc la poştă să-mi cumpăr timbrul fiscal”, spune grăbită Dana.

 „Deocamdată  îmi caut de lucru. Dar până îmi voi găsi am hotărât să mă înregistrez în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, ca şomer, desigur, pentru că mă gândesc că e posibil să-mi găsesc mai repede un loc de muncă”, mărturiseşte tânăra absolventă. 
A trimis CV-uri şi a încercat în mai multe locuri, la mai mulţi angajatori privaţi din  Zalău, însă deocamdată nimic. „Caut pe site-urile de joburi. Acolo mi-am postat nenumărate cv-uri. Sper ca în cel mai scurt timp să fiu chemată măcar la un interviu ”, a adăugat tânăra absolventă.
Tânara spune că nu s-a gândit  prea mult la viitorul ei loc de muncă. În principiu îşi doreşte să lucreze în domeniul pe care l-a terminat, dar nu va refuza nici altă ofertă  „Îmi doresc să urmez o carieră în domeniul pe care l-am terminat, însă în situaţia în care vor avea şi altă ofertă este clar că nu am să refuz”, a spus economista.

Potrivit directorului AJOFM Sălaj, nota sau media de absolvire nu este un criteriu în acordarea indemnizaţiei de şomaj. „Nu cunoaştem numărul absolvenţilor cu studii superioare care au obţinut nota zece la examenul de licenţă. La noi trebuie doar să se prezinte cu o adeverinţă prin care atestă calitatea de absolvent”, a precizat Romeo Sârca directorul AJOFM Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite