Tragedie: Un bătrân din Gostila a ars de viu încercând să stingă un incendiu provocat chiar de el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân în vârstă de 90 de ani din localitatea Gostila, comuna Poiana Blenchii, a ars de viu încercând să stingă focul pus chiar de el în încercarea de a arde vegetaţia uscată de pe un teren agricol situat în afara localităţii.

Potrivit poliţiştilor din comună, bătrânul, pe numele său Gheorghe Bîlc, cunoscut ca o persoană încă activă şi foarte harnică pentru vârsta sa venerabilă, a plecat luni după-amiază să cureţe de vegetaţia uscată un teren aflat la câţiva kilometri de casă. Văzând că nu se mai întoarce acasă, fiii săi au plecat luni seara, împreună cu câţiva vecini, în căutarea lui, însă din cauza întunericul nu au dat de bătrân. L-au găsit abia ieri dimineaţa, în jurul orei 7.00, mort şi având arsuri pe 90 la sută din corp.

Potrivit Mariei Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, din primele cercetări nu au rezultat suspiciuni că bătrânul ar fi fost omorât. Cadavrul lui a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău în vederea efectuării necropsiei.

Cu toate că arderea vegetaţiei uscate este interzisă de lege, în ultima lună, de când vremea bună de afară permite, în judeţ au avut loc zeci, poate sute de astfel de evenimente. Numai pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj au fost chemaţi să stingă nu mai puţin de 74. La acestea se adaugă multe altele stinse de populaţie sau chiar de autorii lor. Amenda pentru cei care provoacă astfel de incendii merg de la 1.000 la 2.500 de lei, dacă sunt aplicate de pompieri, dar pot ajunge până la 6.000 de lei dacă sunt aplicate de comisarii Gărzii de Mediu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite