Ultimele zile pentru „Casa verde” în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii din Fondul de mediu pentru instalarea panourilor solare şi a altor tipuri de sisteme de încălzire ecologice au trecut ca pâinea caldă în Sălaj. După mai puţin de o lună a mai rămas loc pentru maxim 24 de cereri.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj au fost depuse până astăzi 185 de dosare pentru finanţarea unui sistem de încălzire bazat pe energii regenerabile, în programul „Casa verde”. Potrivit directorului coordonator al instituţiei, Aurica Grec, au mai rămas aproximativ 148.240 de lei, cuantum care ar acoperi 24 de dosare sau chiar mai puţine, dacă este vorbe de panouri solare.

Grec estimează că suma s-ar putea epuiza „azi-mâine”, având în vedere că doar luni s-au depus 15 dosare pentru panouri solare. Dosarele vor fi evaluate la Bucureşti la sfârşitul perioadei de depunere.

Cei mai mulţi au solicitat finanţare pentru instalarea panourilor solare - 169; majoritatea cererilor a venit din Zalău (53,5 la sută) , apoi din comuna Crasna (20 la sută), 45 de dosare din alte localităţi.

Cei care nu vor reuşi să ajungă în timp util, ar mai avea - totuşi - o speranţă.  „Circulă informaţii că vom mai putea prelua dosare şi da numere de înregistrare, iar în cazul în care în alte judeţe nu este necesară toată alocarea, sumele se vor redistribui”, a completat directorul APM Sălaj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite