Ucişi pe mopede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul anului 2010, pe raza judeţului Sălaj, au fost înregistrate 36 accidente de circulaţie provocate de conducători de mopede, soldate cu 2 morţi, 25 de răniţi grav şi 14 răniţi uşor.

Doi mopedişti au murit, iar alţi 25 au sufeit leziuni grave, în urma unor accidente de circulaţie, care au avut loc în 2010.
“De asemenea, şi în acest an s-a produs un accident de circulaţie, în care a fost implicat un mopedist, soldat cu rănirea gravă a acestuia”, se arată într-un comunicat al IPJ Sălaj.

Conform sursei citate anterior, principalele cauze ale accidentelor au fost conducerea imprudentă, conducerea mopedului sub influenţa băuturilor alcoolice, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi circulaţia pe contrasens.

“Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj reaminteşte că, potrivit prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice , pentru a conduce un moped pe drum public conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de 16 ani şi să fi absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor auto”, mai precizează reprezentanţii IPJ.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite