UPDATE: Rezultatele după contestaţiile de la bacalaureat vor fi afişate în liceele din Sălaj la ora 10.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au sosit rezultatele în urma recorectării lucrărilor vizate de cele 659 de contestaţii depuse de absolvenţii de liceu din Sălaj. Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan spune că în urma recorectării au fost şi măriri de note, dar şi şi micşorări.

Procentul de promovare la bacalaureat a crescut în Sălaj după contestaţii de la 58,61 la sută, la 59,02 la sută. Potrivit inspectorului şcolar general Ioan Abrudan, creşterea a fost dată de nouă candidaţi care au reuşit să obţină note peste 5 şi medii peste 6 după contestaţii.

Din cele 659 de contestaţii depuse la nivel de judeţ, au fost admise doar 192, adică cele în care diferenţa între nota iniţială şi cea finală a fost de cel puţin 50 de sutimi. Pentru notele de peste 9,50 s-au admis şi diferenţe mai mici de o jumătate de punct.

Inspectorul şcolar general nu a putut să precizeze, în acest moment, care este cea mai mare diferenţă de notă, în plus sau în minus, după recorectare. La Colegiul Naţional "Silvania" cea mai mare diferenţă a fost de 1,3 puncte, în plus. Ea a fost obţinută de Larisa Lucaci, absolventa fiind notată iniţial la proba de limba şi literatura română cu 8, iar după contestaţii, cu 9,30.

Listele cu notele după contestaţii se afişează şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar. Vezi AICI rezultatele.

Rezultatele finale, după contestaţii, pot fi văzute AICI.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite