UDMR vrea modificarea Constituţiei. Ce amendamente vor să aducă maghiarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii UDMR - declaraţii la Zalău
Liderii UDMR - declaraţii la Zalău

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri la Zalău că anul 2013 va fi anul în care Constituţia României va fi amendată şi că uniunea va avea un rol important în această amendare.

Preşedintele UDMR a declarat că alegerile din 9 decembrie sunt foarte importante pentru uniune pentru că, pe de-o parte, doar prin prezenţa unui număr cât mai mare a membrilor acestei pot fi ajutate autorităţile locale, dar şi pentru că UDMR are nevoie de cât mai mulţi parlamentari pentru a-şi putea impune punctul de vedere anul viitor, când se anunţă modificarea Constituţiei României.


"2013 va fi un an în care Constituţia României va fi amendată. Şi este nevoie de această amendare, iar UDMR va avea un rol important în acest proces", a subliniat Kelemen, precizând că amendările vor viza un număr mare de articole, "pornind de la primul articol (referitor la Statul Român - n.a.) şi până la raportul dintre instituţiile statului şi alte aspecte".


Preşedintele UDMR a readus în atenţie şi problema spinoasă a limbii materne, anunţând că în amendările Constituţiei reprezentanţii uniuniivor "insista şi în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, în special drepturile lingvistice. Folosirea limbii materne este un drept important", a justificat el.
Kelemen s-a referit şi la reorganizarea regiunilor de dezvoltare, care ar urma să aibă loc tot în 2013. "Şi nu este indiferent pentru UDMR cum are loc această reorganizare", a declarat preşedintele uniunii, precizând că UDMR consideră că "judeţele trebuie să rămână cum sunt acum şi peste ele să apară regiuni. Iar după reorganizarea regiunilor de dezvoltare va urma şi o reformă administrativă", anunţă liderul maghiar.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite