Trei proiectile de artilerie găsite în apropiere de gara din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirotehniştii sălăjeni au frecvent astfel de intervenţii
Pirotehniştii sălăjeni au frecvent astfel de intervenţii

Pirotehniştii de la ISU Sălaj au fost chemaţi astăzi să asaneze un proiectil de artilerie găsit în zona gării din Zalău. Ajunşi acolo, specialiştii ISU au mai găsit încă două elemente de muniţie neexplodată similare.

Intervenţia a avut loc astăzi, 2 august, în jurul orei 11.00. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi, pirotehniştii ajunşi la faţa locului au identificat muniţia, ca fiind un proiectil de artilerie de calibrul 100mm, descoperită de nişte muncitori în urma unor lucrări de amenajare. În urma cercetărilor de la faţa locului pirotehniştii au mai identificat încă două proiectile de artilerie de acelaşi calibru. Muniţiile a fost identificate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii.

Pirotehniştii recomandă pe această cale cetăţenilor ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul de urgenţă 112 fără a le atinge sau schimba poziţia acestora.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite