Trei femei aruncate în lupta pentru fotoliile de primar al Zalăului şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj. Află cine sunt candidaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece candidaţi se vor bate în Zalău pentru voturile alegătorilor în competiţia pentru funcţia de primar al oraşului, iar 11 şi-au depus candidaturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Trei din cei 21 de candidaţi sunt femei.

Schimbare de atitudine în politica sălăjeană. Trei femei candidează, în premieră, la funcţii importante la alegerile locale din luna iunie. Este vorba despre două candidate la fotoliul de primar al Zalăului, Tunyogi Timea - Beata, profesoară de limba engleză, ce candidează din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, şi femeia de afaceri Ecaterina Handolescu, propulsată în cursa electorală de UNPR, la care se adaugă şi candidata la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea Alianţei Civice a Romilor, Mirela Faitas.

Zece candidaţi la primărie

Pentru fotoliul de primar mai candidează actualul primar, Radu Căpîlnaşiu, care va lupta pentru un nou mandat din partea USL. PDL-ul revendică fotoliul de primar prin inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, iar UDMR-ul, prin directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Lakatos Alexandru.

Partidul Verde îl propune pentru funcţia de primar pe Szentkiraly Boda Laszlo, în timp ce Partidul Civic Maghiar îl vrea la Primăria Zalău pe candidatul său, Fekete Carol. Şi Partidul Poporului vrea să câştige Primăria, "arma" sa fiind ecnomistul Haller Otto. PRM îl susţine în lupta pentru fotoliul de primar pe Zamfir Brânduşe, PNŢCD-ul pe economistul Adrian Buda.

11 pentru Consiliul Judeţean

Lista candidaţilor la preşedinţia Consiliului Judeţean numără nu mai puţin de 11 candidaţi. Alături de reprezentanta romilor, în cursă s-au înscris actualul preşedinte, Tiberiu Marc, candidatul USL, fostul lider PDL Viorel Stanca, în prezent preşedintele PRM Sălaj, Gheorghe Stanciu, un alt fost pedelist "de frunte", care candidează acum din partea PNŢCD, artistul Dinu Iancu Sălăjanu - din partea PDL, jurnalistul Papp Lajos, candidatul Partidul Civic Maghiar (din partea căruia a candidat şi la alegerile trecute), Csoka Tiberiu, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, ce candidează din partea UDMR, dermatologul Sandor Jozsef, din partea  Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Ioan Duşcaş, reprezentantul Partidului Forţa Civică, Marius Şandru - Partidul Poporului şi Liviu Balint - de la UNPR.

Pentru Consiliul Judeţean au depus liste de consilieri 12 partide politice, la cele 11 care trimit sau susţin candidaţi la preşedinţie adăugându-se şi Partidul Verde.

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite