Trăim într-o Românie "suspendată". Ce "rele" ne afectează existenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Paul a susţinut ieri o conferinţă de presă la Zalău
Andreea Paul a susţinut ieri o conferinţă de presă la Zalău

Liderul PDL Andreea Paul a declarat, ieri, la Zalău, că actuala criză politică reprezintă pentru români un rău chiar mai mare decât seceta care pârjoleşte ţara.

Potrivit reprezentantului PDL, sălăjenilor le este şi mai greu decât celorlaţi români, pentru că pe lângă "relele" generalizate la nivel naţional, care sunt "seceta, criza economică şi proasta guvernare", locuitorii din Sălaj se mai confruntă cu o problemă: "un salariu mediu cu aproape o treime mai mic decât media naţională.

"Niciuna dintre cele patru rele nu vor să ne slăbească! Seceta abia a început şi un an de zile ne va afecta, iar omul gospodar anul viitor va trage învăţămintele necesare. Criza economică globală se prelungeşte şi adânceşte, dar România până acum câteva luni stăpânea situatia, da, cu sacrificiile omului simplu. Sub aparenţa propagandei că aceste sacrificii vor înceta, lupta politică oarbă şi fără raţiune s-a instalat la Bucuresti, uitând complet de viaţa noastră de fiecare zi", a adăugat ea.

Andreea Paul s-a referit şi la promisiunile făcute de Guvernul Ponta şi rămase la stadiul de promisiuni: "Poporul român a rămas doar cu vorbele. Vi le reamintesc. Au fost lansate tot la televizor:  plata TVA la încasarea facturii, reducerea CAS cu 5% la angajator, creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună, reîntregirea completă a salariilor bugetarilor, reducerea TVA la 9% la alimentele de bază (cereale, pâine, carne proaspată, lapte şi legume), impozitarea regresivă a veniturilor, subvenţionarea de către stat a energiei pentru irigaţii, impozitarea suplimentară a salariilor bugetare de peste 4500 lei pe lună cu încă 16%, zero taxe pentru angajarea în regim part-time şi lista continuă".

Democrat-liberala a mai apreciat că motivele pentru care Victor Ponta, Crin Antonescu şi USL perpetuează criza politică sunt două, şi anume: "1. Pentru că Victor Ponta vrea să prelungească criza politică şi interimatul lui Crin Antonescu la Palatul Cotroceni, blocând prin orice mijloace revenirea preşedintelui ales al României la conducerea statului. 2. Al doilea motiv este crearea unei realităţi paralele care să servească intereselor politice ale USL. După ce măsluiesc listele electorale, spunând mincinos că asta ar fi fost solicitarea Curţii, cei de la USL urmăresc să declare referendumul din 29 iulie valid. Chiar dacă asta presupune tăierea viilor de pe listele electorale şi a românilor plecaţi la lucru în străinătate".


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite