Tragedie: Bărbat de 40 de ani, zdrobit de tren. Fiul său de patru ani, grav rănit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident a avut loc ieri la o trecere la nivel cu calea ferată din apropiere de Zalău. Potrivit lui Daniel Luca, şeful Biroul Judeţean Transport Feroviar, accidentul s-a petrecut în momentul în care un bărbat de 40 de ani, aflat pe un moped, a traversat fără să se asigure calea ferată, în zona cartierului de romi din Crişeni.

UPDATE: Fiul victimei, în vârstă de numai patru ani, este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj Napoca. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul Călin Lazăr, starea lui este stabilă şi nu necesită intervenţie chirurgicală. "A avut mare noroc. Nu are fracturi, nu are rupturi de organe. Doar un traumatism cranio-cerebral de gradul I. Nu are nevoie de operaţie, ci doar de supraveghere", explică medicul.

Potrivit poliţistului, "trecerea la nivel cu calea ferată din zonă este semnalizată corespunzător, în sensul că există un indicator de oprire şi crucea Sfântului Andrei".

Bărbatul a fost izbit în plin de un tren personal care circula pe ruta Sărmăşag - Jibou, decedând pe loc.

Tragedia trăită acum de familie este cu atât mai mare cu cât, alături de bărbat, pe moped se afla şi fiul acestuia, un băieţel de numai patru ani. Micuţul a scăpat cu viaţă, dar cu răni foarte grave. El a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean, unde, potrivit purtătorului de cuvânt Codruţa Puşcaş, a fost stabilizat hemodinamic şi respirator. "Pacientul a fost adus cu traumatism cranio-facial grav, plăgi, contuzii şi multiple alte traumatisme la nivelul feţei şi al capului. El a fost transferat în aceeaşi zi la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj Napoca.

Vagon deraiat şi circulaţie blocată timp de două ore

După cum ne-a mai declarat şeful borului TF, în urma impactului, primul vagon a deraiat, însă niciunul dintre călători (trei la număr) nu a fost accidentat. Totuşi, circulaţia în zonă a fost blocată timp de trei ore ore, două trenuri având, din această cauză, întârzieri de aproximativ 120 de minute fiecare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite