ITM Sălaj a găsit 30 de muncitori care lucrau fără acte legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ITM au controlat 138 de angajatori
Inspectorii ITM au controlat 138 de angajatori

Amenzile nu par să-i convingă pe angajatori. De la o lună la alta, numărul celor care muncesc „la negru” - depistaţi la controalele de rutină al inspectorilor de muncă - este din ce în ce mai mare.

30 de persoane au fost descoperite lucrând fără forme legale de angajare la nouă societăţi, în urma unui control efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj în luna septembrie. Acei angajatori au fost amendaţi cu suma de 90.000 de lei. Inspectorii ITM Sălaj au descins luna trecută la 138 de firme.

O societate comercială a fost sancţionată cu 15.000 de lei pentru angajarea a 10 muncitori străini care nu aveau nici autorizaţie, nici permis de şedere în acest scop.

A mai fost verificat modul în care se respectă legislaţia în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la un număr de 98 de agenţi economici, la 3 dintre aceştia fiind aplicate amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Problemele constatate se referă la neasigurarea echipamentelor tehnice sau nedepunerea autorizaţiei pentru deţinere şi utilizare materiale explozive organului care a emis-o la încetarea acestei activităţi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite