Topul liceelor din Sălaj după mediile de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un singur liceu din Zalău se află în topul 3 al celor mai bune licee după ultima medie de admitere. Este vorba despre CNS, aflat într-un top naţional realizat după acest criteriu abia pe locul 77.

Cei mai buni absolvenţi de clasa a VIII-a vor învăţa, din toamnă, la Colegiul Naţional "Silvania" Zalău. Aici au fost repartizaţi primii şase candidaţi, în ordinea mediilor de admitere, cinci dintre ei având media 10. Colegiul "Siilvania" este, de altfel, şi liceul unde a fost nevoie de cele mai mari medii pentru a fi declarat admis. Ultima medie cu care s-a intrat aici a fost 8,52 şi este vorba despre clasa de matematică-informatică în limba maghiară. Tot la CNS s-a înregistrat şi cea mai mare ultimă medie la o specializare: 9,34 fiind media ultimului admis în clasa de matematică - informatică bilingv engleză. La nivel naţional, Colegiul Naţional "Silvania" ocupă doar locul 77 după ultima medie de admitere.

După CNS, în topul celor mai mari medii de admitere urmează Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" din Şimleu Silvaniei, unde ultima medie cu care s-a intrat a fost 7,74 (la filologie - clasa de maghiară). Locul III este ocupat de Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" Jibou, cu 7,61 (ultima medie la clasa de ştiinţe ale naturii).

Urmează Liceul Reformat, cu 7,30 (mate - info limba maghiară), Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai", cu 6,71 (filologie - limba maghiară), şi Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", cu 6,22 (clasa de mecanică).

Cel mai slab liceu din Sălaj după media de admitere este Grupul Şcolar Industrial Sărmăşag, unde s-a intrat cu 3,26 (în clasa de electromecanică).

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite