Topul chiulangiilor. "Bobocii" sunt fruntaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mult chiulesc elevii din clasele a IX-a
Cel mai mult chiulesc elevii din clasele a IX-a

136.351 de ore. Atât au lipsit de la şcoală, în luna noiembrie, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar, cei aproximativ 31.000 de elevi câţi sunt înscrişi în clasele I - XIII în unităţile de învăţământ din judeţ.

Obligaţia şcolilor de a raporta, lunar, la Inspectoratul Şcolar, număr de absenţe, fie ele şi motivate, făcute în luna precedentă de elevi a dus la scăderea cu aproape o mie, de la o lună la alta, a numărului de ore de la care s-a chiulit. Astfel, potrivit datelor prezentate astăzi de inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, dacă în luna octombrie au fost raportate de şcoli 137.325 de absenţe, în noiembrie numărul lor a scăzut la 136.351.  Mai mult mult, a scăut cu aproape 8.000 numărul absenţelor nemotivate, lucru compensat, însă, de creşterea cu 6.800 a numărului absenţelor motivate.

Ioan Abrudan spune că situaţia nu este una alarmantă. "Chiar dacă la prima vedere ar putea părea un număr mare de absenţe, trebuie să ne gândim că vorbim de ore, nu de zile. În plus, raportarea se face la aproximativ 31.000 de elevi, ceea ce înseamnă o medie de patru - cinci absenţe într-o lună pentru fiecare elev. Ceea ce nu e foarte mult, dacă ne gândim că un elev are, în medie, 120 de ore într-o lună", susţine şeful ISJ.

Topul chiulangiilor

Chiar dacă nu a vrut să dea publicităţii numele şcolilor unde se chiuleşte cel mai mult, pentru că spune că, astfel, conducerile lor ar putea fi tentate să raporteze pe viitor mai puţine absenţe doar de dragul "imaginii", Ioan Abrudan a dat informaţii legate de clasele unde se fac cele mai multe absenţe.

Astfel, "lideri" absoluţi sunt "bobocii" din clasele a IX-a, care au acumulat în luna noiembrie 22.249 de absenţe. Locul II este ocupat de colegii lor cu un ani mai mari, care au adunat 18.143 de absenţe, iar pe locul III îi găsim pe cei din clasele a XI-a, cu 15.644 de absenţe.  Pe aproape sunt şi elevii care se pregătesc de bacalaureat, adică cei din clasa a XII-a, care au lispti 15.091 de ore.

Nici elevii de gimnaziu nu sunt cu mult mai prejos. Cei mai mari chiulangii sunt cei din clasa  a VIII-a, care au adunat 11.678 de absenţe. Urmează cei din clasa a V-a, cu 10.310 absenţe şi cei din clasele a VII-a, cu 8.269 de absenţe. Cei mai cuminţi sunt elevii din ciclul primar, care s-au încadra în limita a 4.000 de absenţe pe lună.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite