Topul celor mai chiulangii consilieri locali. Vezi cine e pe primul loc.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai serioşi s-au dovedit a fi consilierii locali aleşi pe listele UDMR şi PSD, reprezentanţii celor două partide având o medie a prezenţelor de 90 la sută.În 2010, cei 21 de consilieri locali ai municipiului Zalău s-au întâlnit în 20 de şedinţe, dintre care opt au fost extraordinare. Nu toţi membrii consiliului au spus „Prezent!“ la fiecare întâlnire, iar unii dintre ei s-au întrecut în a face absenţe.

Aleşii PNL şi PDL au ratat cele mai multe şedinţe, cu o medie de aproximativ patru absenţe pe consilier, în timp ce reprezentanţii PSD şi UDMR au avut, în medie, câte o absenţă.

Dumitru Rus, mai mult absent

Dumitru Rus, consilier ales pe listele PNL ocupă primul loc în topul chiulangiilor pe 2010. Parctic, Rus a fost prezent la mai puţin de jumătate dintre şedinţele de anul trecut, având 11 absenţe.

Mult mai prezent este liberalul în mijlocul propriilor angajaţi şi spune că, om de afaceri  fiind îi este aproape imposibil să participe la toate şedinţele. „Şedinţele extraordinare sunt anunţate cu câteva zile înainte. Eu sunt de foarte multe ori plecat în interes de afaceri, în ţară sau în străinătate şi nu pot ajunge la şedinţe. În anul care a trecut m-am străduit să ţin în viaţă firma pe care o administrez, ca să pot da salarii la cei 50 de angajaţi“, spune Dumitru Rus, administrator al SC Euroactiv SRL, producător de bitum şi proprietarul unicului mall din Zalău.

Tot din cauza deplasărilor în afara graniţelor spune că a absentat şi democrat-liberalul Adrian Margin, care a  lipsit  la opt din cele douăzeci de şedinţe. Consilierul de la PDL afirmă că absenţele au fost făcute şi în timpul concediului, când, de asemenea, nu se afla în localitate.

Pentru locul trei în clasament se bat liberalii Adrian Milaş şi Călin Băgărean, dar şi pedelistul Vasile Filip, cei trei având câte cinci absenţe.

La polul opus se află Teodor Bălăjel, de la PSD, şi udemeristul Deak Francisc. Cei doi consilieri nu au lipsit de la nicio şedinţă în 2010.

Indemnizaţie de 425 de lei

Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, a precizat că nici unul dintre consilieri nu a lipsit la trei şedinţe consecutiv, deci nu se impunea suspendarea lor din funcţie. Absenţii au rămas, însă, fără indemnizaţia lunară. „Indemnizaţia lunară se acordă în funcţie de participări, astfel că, pentru şedinţele la care nu au fost prezenţi, aceasta a fost diminuată. Anul trecut, consilierii din Zalău au primit o indemnizaţie netă de 425 de lei“, explică Manuela Ghiuruţan.

Cifră:
425
de lei primesc în fiecare lună consilierii locali din Zalău

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite