Top referendum: unde s-a votat cel mai mult pe liste suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea organizaţiei judeţene a PDL Sălaj a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că estimează că în judeţul nostru au votat pe liste suplimentare aproximativ 9.000 de persoane şi că este în plină desfăşurare un proces de verificare a celor care au votat pe astfel de liste, pentru a se identifica eventualele cazuri de vot multiplu.

Potrivit preşedintelui organizaţiei, deputatul Lucian Bode, statisticile au la bază centralizarea listelor suplimentare din 175 de secţii de votare, din totalul de 299 organizate în judeţ. "Din păcate, din 124 de secţii nu am reuşit să avem listele, în primul rând pentru că nu exista posibilitatea de a face o copie, dar şi pentru că au fost situaţii în care preşedintele secţiei a refuzat să-i dea colegului nostru posibilitatea de a face o copie după liste". Bode a precizat că din centralizarea listelor din cele 175 de secţii, a rezultat un număr de 6.985 de sălăjeni care au votat pe liste suplimentare, numărul estimat al tuturor votanţilor pe astfel de liste ajungând, potrivit liderului PDL, la 9.000. "Eu nu spun că toţi aceştia au votat multiplu. Dar suntem în plin proces de verificare pentru a vedea dacă nu cumva au votat şi în localitatea de domiciliu", a precizat el.


Topul comunelor cu cele mai lungi liste suplimentare


Din datele furnizate de PDL, comuna cu cel mai mare procent al votanţilor de pe liste suplimentare este Ileanda, unde numărul celor care au votat pe astfel de liste reprezintă 33 la sută din totalul alegătorilor prezenţi la vot. Locurile 2 şi 3 sunt ocupate de comunele Cuzăplac şi Năpradea, cu 31 la sută. Pe 4 este Buciumi, cu 24 la sută, iar pe 5 Horoatu Crasnei, cu 22 la sută.


Topul oraşelor


În topul oraşelor conduce detaşat Jiboul, cu 13.4 la sută, după care urmează Cehu Silvaniei, cu 7,2 la sută, Şimleu Silvaniei, cu 6 la sută, şi Zalău, cu 4,5 la sută.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite