Tocăm trei sferturi din taxele şi impozitele plătite către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 75 la sută din banii plătiţi de sălăjeni ca taxe şi impozite către bugetul de stat se întorc în judeţ, ca şi suplimentări de fonduri către bugetele locale şi către cel al Consiliului Judeţean. Este concluzia unui studiu făcut de Gândul, pe baza datelor Ministerului Finanţelor.

Sălajul ocupă locul 12 pe ţară după raportul dintre banii primiţi de la stat şi sumele încasate de stat ca taxe şi impozite. Mai exact, la fiecare 100 de lei încasaţi la bugetul de stat, 75,3 lei se întorc în bugetele locale şi în cel judeţean ca şi cote şi sume defalcate din impozit, sume defalcate din TVA şi subvenţii. Topul judeţelor cu cele mai mari procente din impozite care se întorc este condus de Vaslui, care primeşte aproape 90 la sută din ce dă către bugetul de stat. La polul opus este capitala, care se alege cu numai 25,9 la sută din încasări.

Potrivit aceleiaşi analize, Sălajul este pe un loc furntaş şi în privinţa subvenţiilor primite de la stat. Cu 16,8 milioane de euro în 2010, judeţul nostru ocupă locul 9, într-un top condus de judeţul vecin Bihor. Subvenţia medie care îi revine fiecărui sălăjean este de 70 de euro.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite