Tinerii, dezamăgiţi de cariera militară. Vezi câţi şi care au fost admişi la facultăţile de profil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar cinci tineri din Sălaj au fost admişi anul acesta la Academia de Poliţie
Doar cinci tineri din Sălaj au fost admişi anul acesta la Academia de Poliţie

Dacă o carieră în Poliţie, la jandarmi ori la pompieri reprezenta până acum visul oricărui tânăr, anul acesta numărul absolvenţilor de liceu care s-au îndreptat spre facultăţile de profil din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a scăzut dramatic.

Cea mai mare scădere a interesului se înregistrează la pompieri, unde, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Jacodi, nu s-a înscris pentru recrutare nici măcar un candidat, în condiţiile în care, anul trecut spre exemplu, au fost opt. Purtătorul de cuvânt crede că de vină pentru această situaţie este, pe de-o parte, faptul că sunt tot mai puţine locuri pentru pompieri, atât în şcoli cât şi la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, dar şi faptul că ordinul de recrutare a venit anul acesta mult mai târziu decât în alţi ani - în lunie iunie (faţă de aprilie, în anii anteriori), suprapunându-se cu examenul de bacalaureat.

Interesul a fost slab şi la Poliţie, unde, potrivit purtătorului de cuvânt Tincuţa Dumuţa, s-au înscris la admitere doar cinci candidaţi. Dintre ei, doi au fost şi admişi. Este vorba despre Laviniu Rad, admis cu media 8,90 la Facultatea de Poliţie - Drept, şi despre Iuliu Timariu, care a intrat la Poliţia de Frontieră - Ordine şi Siguranţă Publică, având media 7,80.

Ceva mai interesaţi par să fi fost absolvenţii din acest an de o carieră în jandarmi, chiar dacă şi aici numărul candidaţilor înscrişi a scăzut de la 17 anul trecut, la opt acum. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, trei dintre cei opt candidaţi au fost admişi, şi anume Andrei Bologa (cu media 8,30), Cosmin Morar (8,10) şi Raul Cosma (7,60).

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite