Ţigara, bat-o vina! Incendiu la un magazin de produse electrice din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza unei ţigări aruncate la coşul de gunoi, un magazin de produse electrice din municipiul Zalău  a fost cuprins de flăcări ieri după amiază. Panicaţi de fumul gros locuitorii din zonă au apelat numărul de urgenţă 112 iar la faţa locului au intervenit pompierii militari ai ISU „Porolissum” Sălaj.

Cu câteva minute înainte de terminarea programului de muncă, vânzătoarea magazinului a fumat o ţigară şi a aruncat mucul la coşul de gunoi, aflat în incinta magazinului. La scurt timp, un fum gros ce ieşea din interiorul încăperii i-a panicat pe locuitorii din zonă, care au solicitat sprijinul pompierilor militari. După cum a explicat Lucian  Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj, ieri în jurul orei 17,15 Detaşamentul de pompieri Zalău a intervenit pentru a stinge un incendiu izbucnit la sediul unui operator economic din municipiu, magazin de produse electrice iar potrivit primelor cercetări, cauza probabilă de incendiu a fost o ţigară aprinsă aruncată la coşul de gunoi. Cu toate că pompierii au fost operativi, focul a mistuit  mai multe piese de mobilier, aparatură electrică şi alte bunuri aflate în interiorul magazinului.
De precizat ar fi faptul că, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat două incendii având ca şi cauză fumatul în locuri nepermise, neamenajate sau ţigări aprinse aruncate neglijent. Pe această cale ISU Sălaj reaminteşte câteva măsuri simple pentru a preveni incendiile declanşate din neglijenţa în fumat. Astfel, este  interzisă utilizarea focului deschis şi a fumatului în locurile cu vegetaţie uscată, respectarea regulilor privind fumatul iar de asemenea ţigările şi chibriturile nestinse nu trebuie aruncate la întâmplare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite