TenarisSilcotub dă burse de câte 2.400 de euro la 40 de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de studenţi de la universităţile tehnice din Cluj, Iaşi şi Bucureşti, de la Universitatea Petrol‑Gaze Ploieşti şi de la Universitatea de Nord din Baia-Mare au fost anunţaţi astăzi, în cadru festiv, că vor fi beneficiarii burselor de 2.400 de euro acordate prin Roberto Roca Education Program, finanţat de Tenaris Silcotub.

Festivitatea a fost organizată la Cluj, oraşul cu cei mai mulţi bursieri – în număr de 18. Celelalte burse au mers către tineri din Iaşi (10), Bucureşti (7), Ploieşti (3) şi Baia Mare (2).


Potrivit reprezentanţilor companiei, cei 40 de câştigători au fost selectaţi din cei peste 200 de candidaţi participanţi la centrele de evaluare organizate de TenarisSilcotub cu sprijinul universităţilor partenere. Criteriile de selecţie sunt performanțele școlare ale candidaţilor, aptitudinile personale, capacitatea de lucru în echipă, creativitatea şi recomandările primite din partea universităţilor.


„O companie industrială are nevoie de susţinerea societăţii, alături de care să crească prin cunoaştere. De aceea, investim continuu în dezvoltarea angajaților noștri și sprijinim iniţiative în domeniul educaţiei, acesta constituind punctul central al investiţiilor noastre in comunitate. Ne axăm pe susţinerea excelenţei şi recunoaşterea meritelor, cat si pe sprijinirea educaţiei tehnice şi a inovaţiei”, spune Gabriel Podskubka, Vicepreşedinte Executiv TenarisSilcotub. 


 „Tinerii care beneficiază de bursele «Roberto Rocca» sunt bine pregătiţi, dar evaluarea lor a demonstrat că au şi calităţile unor viitori lideri în industria de profil. Bursierii au ideile şi capacitatea necesare pentru a inova, entuziasm şi iniţiativă. TenarisSilcotub este onorată să le fie alături în această perioadă esenţială - a formării lor academice”, a declarat Paola Mazzoleni, Director Resurse Umane TenarisSilcotub.


Începând din 2006, prin Roberto Rocca Education Program li s-au acordat studenţilor români 228 de burse de studiu, la nivel de licenţă si master. O parte dintre ei au devenit între timp angajaţii companiei.De asemenea, 11 absolvenţi ai facultăţilor tehnice din Romania au beneficiat de burse de doctorat pentru studii în străinătate. Pentru ediţia 2011-2012 a burselor de doctorat, înscrierile se fac pe site-ul www.robertorocca.org, începând cu mijlocul lunii octombrie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite