Te pregăteşti de nuntă? Află aici cât costă un meniu la restaurantele din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un meniu de nuntă, la restaurantele sau localurile din Zalău, porneşte de la minin 50 de lei şi poate ajunge până la 230 de lei. Localul, notorietatea acestuia, logistica, tacâmurile, dar şi gramajul la fiecare bucăţică şi porţie de mâncare servită  fac diferenţa la preţ.

Dacă  până acum patru ani tinerii zălăuani, care doreau să se căsătorească, trebuiau să-şi caute din timp localul  pentru nuntă, în prezent  ofertele sunt  peste măsură, depăşind cu mult cererea. În funcţie de banii de care dispun  viitorii îsurăţei pot alege  fie un meniu modest adaptat vremurilor actuale fie unul de „răsfăţ”. Pentru  fiecare gram de mâncare sau băutură în plus, faţă de oferta  clasică,  viitorii însurăţei pot plăti cu până la 100 sau chiar 200 de lei în plus. 
 
Meniu de 50 de lei

Un meniu clasic şi modest de nuntă porneşte de la minim 50 de lei. În acesta sunt icluse aperitivul clasic cu : un şniţel, trei chifteluţe, o felie de brânză, două felii de salam uscat, două felii de şuncă, două felii de ardei şi o jumătate de roşie. Meniul continuă cu o ciorbă de perişoare cu smântână, cartofi piure cu o pulpă inferioară de pui şi o bucată de carne de porc, salată de varză  şi se termină cu sarmale cu cârnăciori afumaţi.  Pentru o astfel de alegere, cei în cauză vor trebui să scoată din buzunar 50 de lei pentru fiecare invitat, fără a pune la  socoteală şi băuturile alcoolice, răcoritoare şi cafeaua.  În cazul în care  se înţeleg  cu administratorul localului şi pot aduce„ de acasă” nelipsitul vin sau berea, tinerii vor ieşi  în profit. Însă, în cazul în care nu vor putea face acest lucru, pentru încă aproximativ 25 de lei,  băuturile pot fi asigurate, dar nu la discreţie. Trei beri de căciula, o butelie de vin sau o carafă la patru persoane, patru litri de băuturi răcoritoare la şase nuntaşi,  şi o cafea de persoană. Tot ce va fi peste acestă ofertă îi va costa bani în plus pe miri.  În concluzie mâncare plus băutura 750 de lei. 


 Dacă mirii îşi doresc un meniu mai bogat şi vor alege în plus, pe lângă cele menţionate, o ruladă cu brânză, cu carne sau cu ciuperici, sau friptură de vită şi mânzat în locul celei de porc, vor plăti în plus 10 sau 15 lei, în funcţie de ceea ce îşi doresc.

Meniu de fiţe de la 180 de lei în sus


Pentru un meniu în  care nuntaşii vor servii specialităţi de genul frigăruie de roşii cherry cu boncancino (brânză italienească), canapele de pastramă de vită, şniţele din piept de pui cu susan,  tartine de icre de somon,  şalău  cu sos de şampanie şi  orez sălbatic, ciorbă ţărănească de văcuţă, fripură cu cartofi copţi sau umpluţi cu  fripură  de de vită, mânzat sau mistreţ şi  sarmale cu afumătură în pâine de casă, mirii vor scoate din buzunar aproximativ 180 de lei. Pentru încă 50 de lei în plus, băuturile răcoritoare,  berea, vinul , wischy, cinzano sau orice alt tip de băutură  vor fi la discreţie.  În funcţie de gramajul stabilit cu bucătarul, pentru meniul prezentat, mirii vor trebui să scoată din buzunar aproape dublu în cazul în care porţiile destul de infime ( frigăruia de exemplu are două roşii cherry şi două biluţe de brânză) vor să aibă un gramaj mai mare. În concluzie cel mai scump meniu de nuntă la Zalău, într-un local de lux, meniul pentru o nuntă deosebită ajunge la 230 de lei.   
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite