Te dai cu bicicleta şi câştigi. Te bagi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Startul se dă duminică 23 octombrie, la ora 9.00, din faţa Prefecturii
Startul se dă duminică 23 octombrie, la ora 9.00, din faţa Prefecturii

Amatorii de mişcare în aer libersunt aşteptaţi duminică dimineaţa, înainte de ora 9.00,  în faţa Prefecturii pentru a lua startul la Alien Cycling Maraton, un colaj de curse pe biciclete organizate la Zalău de Clubul de ciclism Alien Cycling şi Instituţia Prefectului, cu ajutorul ProfiCycling.

Organizatorii au pregătit trei trasee, stabilite pentru trei categorii de participanţi. Pentru bicicliştii amatori, cursa se va desfăşura pe un traseu mai scurt, de 30 de kilometri, cu un grad de înclinaţie nu foarte mare. Cei cu mai mult antrenament sunt aşteptaţi în cursa de 52 de kilometri, iar „profesioniştii” se pot înscrie pentru traseul de 94 de kilometri şi cu o diferenţă de nivel de aproape 2.400 de metri. Pentru primele două trasee, vârsta minimă pe care trebuie să o aibă participanţii este de 14 ani (cei cu vârste între 14 şi 18 trebuie să aibă şi acordul scris al părinţilor). Pentru traseul de 94 de kilometri vârsta minimă cerută concurenţilor este de 18 ani.

Startul se dă duminică 23 octombrie, la ora 9.00, din faţa Prefecturii

Potrivit organizatorilor, traseele sunt astfel concepute încât, pe lângă frumuseţiile pitoreşti ale acestei zone, concurenţii să poată descoperi şi petice de istorie. Traseele vor traversa, astfel, situl arheologic Porolissum, fosta capitală a provinciei romane Dacia Porolissensis. Concurenţii vor traversa drumul roman realizat în anul 123 pentru a uni provincia cu Roma.

Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură, care o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament şi un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii turelor de Mountain Bike. Concurenţii trebuie să vină cu o bicicletă în stare bună de funcţionare şi cu o cască de protecţie, iar de la organizatori vor primi număr şi chip de cronometraj.

50 de lei, taxă de înscriere

image

Cei ce doresc să participe la una dintre cele trei curse se pot înscrie online pe website-ul www.mtbmaratonzalau.blogspot.com, folosind formularul de înscriere şi declaraţia de responsabilitate, care trebuiesc completate şi semnate de fiecare participant în ziua preluării numărului de concurs. Înscrieri se pot face şi sâmbătă, 22 octombrie, la zona de Start din faţa Prefecturii, intre orele 18.00 şi 20:00, şi duminică în acelaşi loc înainte de start, adică între orele 08.00 şi 09.00. Taxa de înscriere este de 50 de lei, iar plata se va face în numerar.
La finalul concursului concurenţii vor primi o porţie de gulaş, iar după festivitatea de premiere, se va organiza şi o tombolă cu sprijinul proficycling.ro şi NIKON Romania.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite