Tania Kramar. Prima dată pe scenă, a fost aleasă cea mai bună actriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tania Kramar
Tania Kramar

Tania a obţinut premiul pentru cel mai bun actor, la Festivalul de Teatru “Liceenii”. Aceasta, în condiţiile în care aceea a fost prima sa apariţie pe scenă, ca actriţă.

Îi place să joace, însă nu-şi doreşte o carieră din teatru, pentru că actorii nu sunt apreciaţi în România. “Din păcate, în România actorii nu sunt cunoscuţi decât din telenovele şi din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu. Nu sunt puşi în valoare. Au salarii foarte mici şi nu le sunt apreciate îndeajuns nici talentul, nici eforul, nici munca”, spune Tania.


Cântă muzică pop


Cu toate acestea, tânăra a dovedit un mare talent ca actriţă, în piesa “Delir în doi, în trei, în câţi vrei”, a lui Eugen Ionescu, şi o mare uşurinţă pe scenă. “Rolul acela l-am învăţat ca şi cum l-aş fi trăit. Multe lucruri le-am pus de la mine. Dar cred că asta înseamnă să fii un bun actor, să transmiţi publicului, să-l faci să se simtă ca şi cum el însuşi ar fi pe scenă”, povesteşte tânăra, ca şi cum ar fi fost actriţă dintotdeauna. Aceasta şi pentru că, deşi prima apariţie ca actriţă, nu a fost şi prima apariţie în public. Tania Kramar este cântăreaţă. Cântă muzică pop şi va participa la emisiunea concurs “X-Factor”. A trecut de preselecţia din luna mai şi va participa la următoarea etapă, care va avea loc în iulie, la Cluj. “Cânt melodii ale Aliciei Keys, Jessie J., Shakira şi Andra. Acesta este visul meu, acela de a cânta. De mică mi-am dorit să cânt şi am participat la mai multe concursuri. În Satu Mare, la concursul «Muzica inimii mele», în 2009, am luat premiul întâi, cu piesa «Hero», cântată de Mariah Carey”, povesteşte tânăra. 


Va deveni medic


Şi-a dorit mereu să cânte, însă la fel de mult şi-a dorit să urmeze o şcoală bună, aşa încât s-a ptimistte mai mult pe învăţătură, deoarece, spune ea, vrea să ajungă la Medicină. “Vreau să urmez Medicina pentru că mă consider o persoană foarte optimistă şi aş vrea să transmit această stare tuturor.Cred că e foarte important să transmiţi o stare bună celor pe care-I tratezi şi, în general, tuturor celor cu care intri în contact. Aş vrea să nu mai fie atâta răutate între noi. Oamenii sunt atât de irascibili în ziua de astăzi şi ar fi atât de bine dacă am oferi cu toţii un zâmbet în locul unei priviri răutăcioase”, spune Tania.
Tania Kramar este pe jumătate ucraineancă. Cu toate că tatăl ei s-a născut în România, bunicul ei a venit din Ucraina, iar bunica din Germania. Vorbeşte binişor limba ucraineană, învăţată de la tatăl ei. Spune că este o visătoare.


Ce îi place.


Este atrasă de limbile străine, de teatru de muzică. Spune că îi plac foarte multe lucruri, de la cele total nesemnificative pentru cei mai mulţi, la cele care plac tuturor. Îi place să citească, să iasă cu prietenii, îi place sportul. A practicat baschetul şi echitaţia. “Îmi place să cant, să joc teatru, dar nu cred că asta ar fi o meserie de viitor în acest moment. Acum ai nevoie de ceva din care să te poţi întreţine pe tine şi familia ta, iar actoria nu prea face parte din această categorie.”


Ce nu îi place.


Spune că nu-I place, la ea însăşi, faptul că vorbeşte prea mult, că este naivă şi are mare încredere în oameni, fără discernământ. Spune că, deşi acesta poate fi un lucru bun, de multe ori are de pierdut din această cauză, întrucât nu toată lumea îi merită încrederea. Nu-I place că lumea nu mai pune accent decât pe bani şi pe dorinţa de îmbogăţire, uitând de valorile adevărate.

Întrebări şi răspunsuri.


Cum ai ajuns să-ţi descoperi vocaţia de actriţă?
T.K.:
Îi datorez apariţia mea pe scenă şi premiul pe care l-am obţinut profesoarei Tamara Ivanov, care m-a chemat să joc în trupa “Musca’n lapte”.
Vei rămâne să studiezi în România?
T.K.:
Da, voi studia aici. Foarte mulţi străini vin să studieze în România, înseamnă că este o şcoală bună. Consider că profesorii sunt foarte buni, dar, la fel ca alte categorii profesionale, nu sunt apreciaţi şi nu sunt plătiţi. Însă dacă vremurile vor rămâne cum sunt acum, voi pleca din ţară. Vreau să ajung într-un loc în care munca şi valoarea să-ţi fie appreciate.

Profil.
Născută. 7 septembrie 1993, Cluj Napoca
Studii. Clasa a XI-a la Colegiul Naţional Silvania
Familie. Are un frate


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite