Tânăr din Zalău, la cumpărături cu un bilet la ordin fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 35 de ani din Zalău este, începând de ieri, cercetat penal de poliţiştii din Jibou pentru înşelăciune, după ce în urmă cu un an a cumpărat de la o societate comercială din Ileanda bunuri în valoare de 3.600 de lei pentru care a „plătit“ cu un bilet la ordin fără disponibil în bancă.

Potrivit purtătorului decuvând al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, fapta s-a petrecut în 20 februarie 2010, însă începerea urmăririi penale a fost dispusă abia ieri de procurori, după efectuarea de cercetărilor de către poliţişti.

După cum precizează Maria Cristea  tânărul (D.O.) s-a dat drept administratorul unei societăţi comerciale din Gherla, fără a avea, în realitate, această calitate, şi fără a avea acordul administratorului de drept pentru a folosi biletul la ordin. Pedeapsa prevăzută de lege pentru înşelăciune este închisoare de la şase luni la doi ani, însă în cazul în care înşelăciune se face prin folosirea de nume şi înscrisuri false, pedeapsa cu închisoarea poate merge până la 15 ani.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite