Tânăr din Gârbou, lovit cu toporul în cap într-un sat din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 23 de ani din Gârbou se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovit în cap cu un topor într-o încăierare petrecută într-un sat din Maramureş. Poliţia maramureşeană a declanşat o anchetă pentru a da de urma bătăuşilor care au venit cu o maşină şi au oprit pe stradă căruţa în care se afla tânărul împreună cu alţi cinci cunoscuţi.

Kovacs Adalbert, un tânăr de numai 23 de ani din Gârbou, Sălaj, se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş“ din Baia Mare, după ce a încasat ieri noapte mai multe lovituri în cap. „Victima a suferit un traumatism cranian grav. Practic, bărbatul a fost lovit în cap cu un obiect contondent, posibil cu muchia unui topor. A fost operat de urgenţă în ieri dimineaţă, iar intervenţia chirurgicală a durat mai bine de două ore“, a declarat Gheorghe Budulan, medic neurochirurg.

Bătut de „persoane necunoscute“

Poliţia Recea, localitatea de care aparţine satul Lăpuşel, este săracă în declaraţii. „Am avut ieri noapte un scandal pe Strada Gării din localitate. Am demarat o anchetă în acest sens. Da, este adevărat că o persoană a necesitat îngrijiri medicale“, a explicat Alin Gavrilă, şeful de post din Recea. Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş a venit cu explicaţii. „Avem raportată o altercaţie. Este vorba despre un caz în şase bărbaţi care se deplasau într-o căruţă noaptea ce a trecut, pe strada Gării, din Lăpuşel, au fost opriţi de o maşină din care au coborât mai mulţi necunoscuţi înarmaţi cu obiecte contondente care i-au agresat“, a declarat comisarul Gabriela Liahovici, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

N-a fost operat imediat

 „Noi am fost solicitaţi la ora 23.00 pentru a interveni în cazul unui tânăr, victimă a unei agresiuni“, a declarat Zoltan Balko, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Maramureş.

Ajuns la spital, tânărul a fost internat de urgenţă în secţia de Neurochirurgie, dar nu a fost operat deşi starea lui de sănătate era critică. „Potrivit protocoalelor, nu suntem obligaţi să asigurăm o linie de gardă la Secţia de Neurochirurgie. S-a făcut un program şi medicii sunt chemaţi de acasă dacă situaţia o impune“, a precizat Călin Pop, managerul unităţii medicale. Abia dimineaţă tânărul a fost introdus în sala de operaţii, intervenţia a durat mai bine de două ore, dar suntem rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire“, a spus Gheorghe Budulan.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite