UPDATE: Un tânăr din Jibou, solist la Opera Maghiară din Cluj, găsit înjunghiat în inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul de 31 de ani a fost găsit mort în baie
Tânărul de 31 de ani a fost găsit mort în baie

Sziklavári Szilárd, un tânăr de 31 de ani din Jibou, solist al Operei Maghiare din Cluj Napoca, a fost găsit ieri mort în baia locuinţei în care sta împreună cu logodnica sa. Tânărul era înjunghiat în inimă, poliţiştii neexcluzând varianta sinuciderii.

UPDATE 13.11 Surse apropiate anchetatorilor au declarat, pentru „Adevărul“, că, în noaptea în care tânărul s-a sinucis a avut loc o ceartă între cei doi logodnici. De altfel, tânăra a fost audiată ieri. Aceleaşi surse spun că fata este la pământ şi că între cei doi tineri care urmau să se căsătorească ar fi avut loc o ceartă, logodnica reproşându-i solistului problemele cu alcoolul. Se pare că tânăra ar fi adus în discuţie şi eventualitatea unei despărţiri.

UPDATE 12.47  Bărbatul care trebuia să fie naşul tânărului, un coleg de la Opera Maghiară, a spus că solistul nu a făcut acest gest nici din probleme în dragoste, nici din cauza datoriilor, ci cel mai probabil pe fondul consumului excesiv de alcool. „După spectacol am mai rămas la Operă şi el a băut vreo trei beri. Din câte am înţeles, a băut şi acasă. Logodnica lui era şi ea acasă. Nu s-au certat. În urmă cu o săptămână vorbeam de nuntă, iar acum s-a întâmplat tragedia. Cred că a fost o nebunie de moment. Nu ştiu să fi avut probleme cu banii. Tocmai îşi cumpărase maşină şi urma să-şi ia apartament“, a declarat cel care trebuia să-i fie naş.

„Asta e, a ştiut unde să ţintească, doar era fiu de măcelar“, a adăugat colegul de la Operă.

UPDATE: Apropiaţii familiei tânărului spun că părinţii acestuia au mai piedut un copil, în urmă cu câţiva ani. Acesta a murit la vârsta de 14 ani în urma unor probleme cardiace.

Tânărul, în vâstă de numai 31 de ani, a fost găsit înjunghiat în baie chiar de către logodnica sa, cea cu care, potrivit unor apropiaţi ai familiei, urma să se căsătorească anul acesta. El a fost transportat de urgenţă la Institutul Inimii, dar nu a mai putut fi salvat din cauza rănilor. Potrivit cluj.adevarul.ro, poliţiştii nu exclud varianta sinuciderii.

Colegii tânărului de la Operă sunt în stare de șoc, mai ales că acesta era o fire veselă, părea fericit, urma să se căsătorească și nu părea că ar fi în stare de un asemenea gest extrem. Un fost coleg de la liceul pedagogic a declarat, sub anonimat, că tânărul era împovărat de multe credite şi, în ultimii ani, suferise de depresii din cauza unor probleme financiare.

Sziklavári Szilárd s-a născut în 29 iulie 1980, la Jibou. A făcut Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" din Zalău, după care a predat timp de un an, ca suplinitor, limba maghiară la Grupul Şcolar "Octavian Goga" din Jibou. A intrat apoi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima", pe care a absolvit-o în 2006. În ultimii ani a lucrat la Opera Maghiară din Cluj, fiind unul dintre cei mai buni solişti ai instituţiei.

A fost unicul fiu al unei familii simple, dar apreciate din Jibou, tatăl său fiind un măcelar cunoscut de tot oraşul, iar mama - croitoreasă. Până ieri, părinţii săi s-au pregătit pentru nuntă. Acum se pregătesc de înmormântare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite