TOP: Cine a cheltuit cel mai mult în campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidele au redus anul acesta cheltuielile de campanie
Partidele au redus anul acesta cheltuielile de campanie

O situaţie a veniturilor şi cheltuielilor candidaţilor la alegerile locale din 10 iunie, publicată de Autoritatea Electorală Permanentă în Monitorul Oficial al României, îl dă pe fostul pedelist Ioan Mocan ca şi „campion” al independenţilor.

Potrivit documentului AEP, Mocan, care a candidat ca şi independent pentru fotoliul de primar al oraşului Şimleu Silvaniei, a cheltuit în campanie aproape 60.000 de lei, fiind de departe cea mai mare sumă cheltuită de un candidat în campania pentru locale. Problema este că a fost cheltuită degeaba, Ioan Mocan nereuşind să se impună în faţa primarului în funcţie, Septimiu Ţurcaş, reales de şimleuani.


Şi candidatul de pe locul 2 la cheltuieli în campanie a înregistrat un eşec. Este vorba despre Ioan Boer, care a candidat ca şi independent la Primăria Ip, după ce a fost suspendat, la sfârşitul anului trecut, din fotoliul de primar din cauza unor probleme cu legea. El a cheltuit în campanie, potrivit AEP, 2.564 de lei.


Pe locul 3 este Mate Radu, independentul care a câştigat Primăria Nuşfalău cheltuind mai puţin de 2.000 de lei.


La polul opus se situează doi candidaţi care au investit în această campanie sume derizorii – Viorel Crişan şi Traian Pop, ambii candidaţi pentru un post de consilier local la Şimleu, care au cheltuit câte 40 de lei.

Vezi aici situaţia cheltuielilor făcute de partidele politice în campania pentru alegerile locale din 10 iunie: Campanie de criză. Vezi cât au cheltuit partidele pentru a-şi promova candidaţii de la locale

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite