Zalău: Supărat că banca l-a somat pentru 25 de bani, un bărbat şi-a plătit rata cu 1.800 de monede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Notificat şi somat să plătească o restanţă de 0,25 lei din creditul pe care-l avea la Banca Transilvania, un zălăuan s-a răzbunat cu o plasă de monede. În semn de protest faţă de scrisoarea primită, el s-a prezentat la ghişeu cu suma de 30 de lei în monede de un ban şi cinci bani, pentru a-şi achita restanţa şi o parte din rata în valoare de 83 de lei.

Victor Bîrsan a povestit pentru „Adevărul de Seară“ motivele care l-au determinat să-i pedepsească pe reprezentanţii Băncii Transilvania, punându-i să numere monedele, în după-amiaza zilei de vineri. „Am primit o scrisoare de la bancă, prin care mă somau să plătesc să plătesc suma restantă de 0,25 lei în maximum cinci zile de la primirea scrisorii, dar nu mai târziu de 23 noiembrie“, a relatat el. Aceeaşi notificare, a adăugat el, a fost trimisă şi girantului: „E o bătaie de joc. Plicul şi poşta cred că i-au costat mai mult decât restanţa mea. Nu înţeleg de ce a trebuit să trimită scrisoare şi girantului“. Prin notificarea primită, girantul a fost anunţat că banca „va proceda la măsuri de executare a veniturilor şi bunurilor sale conform contractelor de garanţie încheiate“.

image




O răzbunare de aproximativ 1.800 de monede


Victor Bîrsan s-a prezentat la ghişeul băncii pentru a-şi plăti poliţele vineri, spre finalul programului de lucru. Pe lângă „restanţa“ de 25 de bani, el trebuia să achite o altă rată de 83 de lei. „Am schimbat suma de 30 de lei în monede de un ban şi cinci bani, pentru ca să nu-i poată număra cu aparatul“, şi-a explicat clientul planul de răzbunare. Pentru ca greutatea monedelor să nu rupă ambalajul, el le-a împachetat în mai multe pungi. A fost aproximativ jumătate-jumătate ponderea celor două feluri de monede. Şi fix 27 de minute au fost necesare pentru ca trei angajaţi ai băncii să numere banii, ne-a declarat bărbatul.


Automatismul notificărilor



Marius Mureşan, responsabil cu creditele pentru persoane fizice din cadrul Băncii Transilvania – sucursala Zalău, a explicat că notificările sunt generate automat de o aplicaţie de calculator. „În momentul în care se depăşeşte un anumit număr de zile, aplicaţia generează notificare, chiar şi pentru sume atât de mici“. Referitor la diferenţa cost-beneficiu, angajatul a declarat că nu deţine asemenea informaţii.

Cifră: Aproximativ 1.800 de monede au avut de numărat angajaţii băncii


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite