Subvenţii la motorină. APIA aşteaptă cereri pentru 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii vor putea să-şi lucreze pământurile
Proprietarii vor putea să-şi lucreze pământurile

Agricultorii sălăjeni care doresc să beneficieze de subvenţia la motorina utililizată în agricultură, pentru anul 2012 ,trebuie să-şi depună cererile la sediul  la Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură  Sălaj, până la finalul acestei luni.

Virgil Ţurcaş, director executiv APIA Sălaj a explicat că cererea de acord prealabil pentru finanţare  prin rambursare  pentru anul 2012 se depune în luna decembrie 2011, beneficiarii fiind: persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, grupuri de producători recunoscute,organizaţii de producatori, staţiuni de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol şi întreprinderile mici şi mijlocii care desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare agricole. Potrivit lui Ţurcaş, pentru aprobarea acestor subvenţii de motorină,  solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii de eligibilitate. Astfel, suprafeţele de teren pe care le exploatează trebuie să fie de minim un hectar inclusiv, iar suprafaţa unei  parcele agricole sa fie de minim 0.3 ha. Cei care deţin  vii, livezi, pepiniere pomicole, pepiniere viticole sau arbuşti fructiferi şi vor să  beneficieze de ajutorul de motorină  trebuie să ştie că suprafaţa minimă a parcelei trebuie să aibă minim  0.1 ha. De asemenea solicitanţii trebuie să fie înscrişi în evidenţele APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul Agricol, Registrul plantaţiilor viticole sau alte evidenţe funciare.
 
Acte necesare

Dosarul pentru subvenţia de motorină trebuie să cuprindă următoarele documente: copie de pe certificatul de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerţului; copie după actul de indetitate respectiv copie pasaport pentru cetăţenii străini care au calitatea de administrator sau reprezentanţi legali împuterniciţi, dovada de numire sau desemnare administrator; copie de pe documentul din care rezultă înregistrarea în RNE  (pentru animale) sau documentul care atestă înregistrarea/autorizarea sanitar-veterinară; copie a dovezii de  înscriere în registrul societăţiilor agricole (pentru societăţile agricole); copie acord de constituire (pentru întreprinderi familiale); adeverinţă din Registrul Agricol de la primărie pentru deţinătorii de familii de albine; dovada cont  trezorerie şi dovada de înscriere în Registrul Fermierilor prin deţinerea codului unic de înregistrare –ID fermier.
 
Pentru anul 2011 au fost depuse  cereri pentru 176  de beneficiari pentru o cantitate de 889.338.030 litri. Cererile se preiau până la finalul lunii decembrie 2011.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite